A maniókát hámozd meg, majd darabold fel és bő vízben főzd puhára, kb. 20-25 perc alatt. Ezután szűrd le, és még melegen törd össze pépes állagúra.
A manióka főzése közben időnként ellenőrizd villával – akkor jó, ha könnyedén átszúrható.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, fűszerezd köménnyel, és süsd, míg a hús teljesen átsül.
A húst ne keverd túl gyakran – így jobban megpirul és ízesebb lesz.
A kihűlt maniókát oszd 10 egyenlő részre, lapítsd el őket a tenyeredben, majd töltsd meg a fűszeres hússal. Formázz ovális gombócokat, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A kezedet enyhén nedvesítsd be, így nem fog ráragadni a manióka.
Egy edényben hevítsd fel az olajat 170–180°C-ra, majd óvatosan süsd aranybarnára a carimañolákat. Sütés közben ne zsúfold túl a serpenyőt.
A tökéletes olajhőmérséklet ellenőrzéséhez dobj bele egy kis darabot – ha azonnal pezseg, elég forró.
A szószhoz keverd össze a majonézt, chili szószt és lime levet egy kis tálban. Tálald a forró carimañolák mellé mártogatósként.
A lime frissen facsart leve még intenzívebb, pikáns ízt ad a szósznak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.