Cassava Cake vaníliával és kókuszreszelékkel tálalva

Cassava Cake vaníliával

A cassava cake, amely eredetileg a Fülöp-szigetekről származik, egy rendkívül népszerű desszert, amelyet cassavából (yuca) készítenek. A sütemény textúrája puha, míg a teteje enyhén ropogós lesz a sütés során. A vanília és a kókuszkrém ízesítése teszi különlegessé ezt a desszertet. Az étel gazdag, tápláló, és tökéletes választás családi összejövetelekre vagy hétvégi nassolnivalónak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Cassava (yuca) reszelt
150 g Cukor
200 ml Kókuszkrém
2 db Tojás
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tej
1 csipet
50 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cassavát reszeld le, majd alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    Ha nem friss cassavát használsz, akkor előre főzd meg, majd törd össze egy villával.

    2

    A tojásokat verd fel, és egy nagy tálban keverd össze a tojásokat a kókuszkrémmel, tejjel, vanília kivonattal és cukorral.

    A vanília kivonat gazdag ízt ad a tésztának, de ha nem találsz, akkor vaníliás cukrot is használhatsz.

    3

    Add hozzá a reszelt cassavát a keverékhez, és alaposan keverd össze.

    Ügyelj arra, hogy a cassava egyenletesen eloszoljon a masszában.

    4

    A keveréket öntsd egy sütőformába, és egyenletesen simítsd el.

    A sütőforma mérete körülbelül 20x20 cm legyen, hogy egyenletesen sülhessen.

    5

    A formát helyezd előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    6

    A kész cassava cake-t hagyd hűlni, majd szórd meg kókuszreszelékkel tálalás előtt.

    A kókuszreszelék ad egy extra ropogós textúrát a desszertnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.