A céklát hámozd meg, majd reszeld le egy nagy lyukú reszelőn.
A céklalé befoghatja a kezed, ezért érdemes kesztyűt húzni.
A csicseriborsót öblítsd le, majd botmixerrel vagy villával pépesítsd egy tálban.
A csicseriborsót nem kell teljesen pépesre zúzni, ha maradnak benne darabok, az jót tesz a burger textúrájának.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg közepes lángon 5 percig.
A hagymát üvegesre pirítsd, hogy édesebb legyen és ne legyen túl erős az íze a burgerben.
Add a pirított hagymát és fokhagymát a pépesített csicseriborsóhoz, majd keverd bele a reszelt céklát, zabpelyhet, zsemlemorzsát, fűszereket és az aprított petrezselymet.
A zabpehely és a zsemlemorzsa segít összetartani a burgert. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát.
Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy, adj hozzá egy kis extra zsemlemorzsát.
A masszát pihentetés előtt kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még fűszereket.
Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd őket pihenni a hűtőben 30 percig, hogy jobban összeálljanak.
A pihentetés segít abban, hogy a pogácsák ne essenek szét sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és süsd meg a pogácsákat közepes lángon oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
A pogácsákat óvatosan fordítsd meg, hogy ne törjenek össze.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy száraz serpenyőben vagy sütőben.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak.
Állítsd össze a burgert: helyezz egy salátalevelet a pirított zsemle alsó felére, tedd rá a céklás pogácsát, egy szelet paradicsomot, majd mustárt és ketchupot.
Használhatsz más feltéteket is, például avokádót, savanyú uborkát vagy majonézt.
Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald azonnal friss salátával vagy sült burgonyával.
A burgert kínálhatod különféle szószokkal, például majonézzel, ketchup-pal vagy mustárral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.