A céklát hámozd meg, vágd vékony szeletekre vagy reszeld le, majd főzd meg vagy süsd meg 200°C-on 25-30 percig, amíg megpuhul.
Ha a sütést választod, a cékla íze intenzívebb lesz. Csomagold alufóliába sütés előtt, így nem szárad ki.
Egy tálban keverd össze a főtt csicseriborsót, a rukkolát és a kihűlt céklát.
Győződj meg róla, hogy a cékla teljesen kihűlt, mielőtt a salátához adod, különben a rukkola megfonnyad.
Egy kisebb edényben készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a balzsamecetet, a sót és a borsot.
Az öntetbe tehetsz egy kevés mézet vagy juharszirupot is, hogy édesebb legyen.
Öntsd rá az öntetet a salátára, és jól keverd össze, hogy minden hozzávalót bevonjon.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, hogy a rukkola friss maradjon.
Szórd meg a tetejét pirított dióval és frissen aprított petrezselyemmel a még intenzívebb ízért.
A dió helyett használhatsz más magokat is, például napraforgómagot vagy tökmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.