A céklát, a sárgarépát és a cukkinit alaposan mosd meg. A céklát és a répát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kisebb darabokra.
A zöldségeket lehetőleg egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
A kaliforniai paprikát vágd félbe, távolítsd el a magokat és a fehér részeket, majd szeleteld csíkokra. A vöröshagymát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.
A paprika magjainak és fehér részeinek eltávolítása azért fontos, mert ezek keserű ízt adhatnak az ételnek. A vöröshagymát érdemes vékonyra szeletelni, hogy hamarabb megpuhuljon és egyenletesen átsüljön.
A fokhagymagerezdeket hámozd meg, majd aprítsd finomra vagy préseld át egy fokhagymanyomón.
A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. A sütés vége felé add hozzá a zöldségekhez.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a kakukkfüvet és a balzsamecetet.
Használhatsz más fűszereket is, például rozmaringot vagy oregánót.
A zöldségeket forgasd bele az olajos-fűszeres keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Győződj meg róla, hogy minden zöldség egyenletesen van bevonva az olajjal és a fűszerekkel.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezd el a zöldségeket egy rétegben.
A zöldségeket egy rétegben rendezd el a tepsiben, hogy ne párolódjanak, hanem piruljanak.
Süsd a zöldségeket 25-30 percig, időnként átforgatva, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
A sütési idő a zöldségek méretétől és a sütő teljesítményétől függ. Időnként ellenőrizd a zöldségeket, hogy ne égjenek meg.
Ha elkészült, hagyd pár percig hűlni, majd tálald frissen, például egy könnyű salátával vagy köretként.
Tálalás előtt locsold meg a zöldségeket egy kevés balzsamecettel vagy citromlével.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.