Mosd meg a céklákat, majd főzd meg őket héjastul sós vízben, amíg teljesen meg nem puhulnak (kb. 30-40 perc). Hagyd kihűlni.
A céklák főzési ideje függ a méretüktől. Villával ellenőrizd, hogy elég puhák-e. Ha nem szeretnél főzni, használhatsz előre főtt céklát is, de az íze nem lesz olyan intenzív.
Húzd le a céklák héját, majd vágd őket vékony szeletekre vagy kockákra.
A céklalé erősen fog, használj gumikesztyűt a pucoláshoz, hogy elkerüld a kéz elszíneződését. A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép, egyenletes darabokat kapj.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a narancs levét, a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot.
Kóstold meg az öntetet, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha édesebben szereted, adj hozzá több mézet, ha savanyúbban, akkor több citromlevet.
Öntsd az öntetet a felszeletelt céklákra, és alaposan keverd össze, hogy minden darab átvegye az ízeket.
Hagyd a salátát állni legalább 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Aprítsd fel a friss petrezselymet, és szórd a saláta tetejére díszítésként.
A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például koriandert, kaprot vagy mentalevelet.
Tálald a salátát szobahőmérsékleten vagy hűtve, friss kenyérrel vagy magában.
A saláta hűtőben tárolva akár 2-3 napig is eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.