Cevapi petrezselyemmel, frissen sült és szép aranybarna, pita kenyéren tálalva

Cevapi petrezselyemmel

A cevapi, a balkáni konyha klasszikusa, évszázadok óta kedvelt étel a térségben. A petrezselyem hozzáadása egy friss, zöldes ízt ad a cevapihoz, amely jól kiegészíti a fűszeres hús ízét. Az étel kiváló választás egy baráti társaság számára, és nemcsak finom, hanem gyorsan elkészíthető is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
250 g Sertéshús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika
2 ek. Petrezselyem
100 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat daráljuk le a húsdarálón kétszer, hogy finomabb állagot kapjunk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy reszeljük.

    Használjunk friss húst, hogy az íze intenzívebb legyen. Ha még szaftosabb cevapit szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés zsírosabb részt a húshoz.

    2

    A húsokhoz adjuk hozzá a reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, paprikát, és a friss petrezselymet, majd jól dolgozzuk össze.

    A friss petrezselyem gazdagítja a cevapi ízét, így ne sajnáljuk belőle, hogy igazán zöldes íze legyen.

    3

    A fűszeres húst pihentessük egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetési idő alatt a húsok teljesen átnedvesednek, ami segíti a jobb formázást és ízesítést.

    4

    Miután a hús állt, formázzuk belőle a tipikus, kis hurka alakú cevapi formákat. Ne legyenek túl vastagok, hogy jól átsüljenek.

    A céla, hogy ne legyenek túl nagyok, így minden egyes darab gyorsan sül meg és megőrzi a szaftosságát.

    5

    Hevítsük fel a serpenyőt vagy grillt, és süssük a cevapikat minden oldalról 3-4 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és átsülnek.

    A sütést ne végezzük túl magas hőmérsékleten, különben a kívül megégett, belül nyers marad.

    6

    Tálaljuk a cevapit friss pita kenyérrel, apróra vágott petrezselyemmel, és joghurttal vagy ajvár szósszal.

    A friss pita és a joghurt vagy ajvár a cevapi tökéletes kísérője, mivel frissítő hatásúak.