Ceviche de Champiñones, tálalva avokádóval és korianderrel

Ceviche de Champiñones

A Ceviche de Champiñones egy különleges fúziós étel, amely a perui ceviche hagyományait ötvözi a gombás és zöldséges ízekkel. Eredetileg zöldséges és vegetáriánus ceviche-ként készült, és a gomba friss, enyhén édes íze tökéletesen illik a citrusos lime-léhez. A koriander és az avokádó még ízletesebbé teszi ezt az ételt, amelyet friss és könnyed reggeliként vagy könnyű étkezésként is élvezhetsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Friss gomba (csiperkegomba)
3 ek. Lime lé
1 ek. Citromlé
2 ek. Szójaszósz
1 csokor Friss koriander
1 db Vöröshagyma
1 db Friss chili
1 db Avokádó
2 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg, majd vékony szeletekre vágd. Tedd egy nagy tálba.

    A gomba szeletelésekor próbálj egyenletes szeleteket vágni, hogy az ízek jól eloszoljanak.

    2

    A lime és citrom levét öntsd a gombára, hogy az \'megfőljön\' a citrusos lében.

    Hagyd a gombát legalább 15-20 percig pihenni, hogy átvegye a citrusos ízeket.

    3

    A vöröshagymát és a chili paprikát apróra vágd fel, majd add hozzá a gombás keverékhez.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabhatod, hogy pikánsabb vagy enyhébb legyen.

    4

    Add hozzá a szójaszószt és az olívaolajat, majd alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

    Az olívaolaj és szójaszósz egy gazdagabb, sós ízt ad a ceviche-nek.

    5

    Az avokádót hámozd meg, vágd kis kockákra, és add hozzá a gombás keverékhez.

    Az avokádó krémes textúrája és enyhén édes íze jól kiegészíti a gomba savanyú citrusos ízét.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ízesítsd sóval. Ha szeretnéd, egy csipet frissen őrölt borsot is adhatunk hozzá.

    A koriander frissítő hatása és aromája kiemeli a ceviche friss ízvilágát.

    7

    A kész ceviche-t tálald frissen, hidegen, és fogyaszd egy szelet friss kenyérrel vagy pirítóssal.

    A ceviche a legfinomabb frissen tálalva, de egy kis hűtés után is remek étel.