Ceviche klasszikus lime-mal, hal, avokádó és paradicsom friss kombinációja

Ceviche klasszikus

A Ceviche egy tradicionális latin-amerikai étel, amely friss halat, lime-ot és egyéb friss zöldségeket használ. Az étel története több dél-amerikai országba vezet, és minden régióban eltérő változatai léteznek. Az autentikus ceviche mindig friss alapanyagokból készül, és a lime savassága \'megfőzi\' a halat, így gazdag, frissítő ételt eredményez. A klasszikus változat általában paradicsomot, avokádót és koriandert tartalmaz, amely kiemeli a friss hal ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss hal filé (pl. tőkehal vagy pisztráng)
3 db Friss lime lé
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
1 db Friss chili
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Avokádó
2 db Friss paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, majd vágd apró kockákra.

    A hal minősége kritikus, friss halat válassz, hogy az ízek tiszták maradjanak.

    2

    A halat tedd egy üvegtálba, és öntsd rá a lime levét, majd hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a hal \'megérjen\' a citromtól.

    A lime levele segíti a hal \'pácolódását\', és enyhén megfőzi a húst a savassága által.

    3

    A vöröshagymát, chili paprikát és a koriandert apróra vágd, majd add hozzá a halhoz.

    A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod, de a friss chili fűszeressége kiemeli a ceviche ízét.

    4

    A paradicsomot vágd apró kockákra, és add hozzá a többi hozzávalóhoz.

    A paradicsom édeskés íze jól kiegészíti a hal savanyú ízét, így gazdagabbá válik az étel.

    5

    Az avokádót vágd fel kockákra, és add hozzá az ételhez.

    Az avokádó krémessége csökkenti a ceviche frissességének savasságát és lágyítja a textúráját.

    6

    Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd tálald friss korianderrel a tetején.

    A koriander friss íze tovább emeli a ceviche ízét, és gyönyörűen díszíti az ételt.