Kombu saláta gyömbérrel, szezámmaggal és friss korianderrel

Kombu saláta gyömbérrel

A kombu saláta gyömbérrel egy frissítő és tápláló étel, amely a japán konyha egyik elterjedt előétele. A kombu alga gazdag ásványi anyagokban és prebiotikus rostokban, amelyek segítik a bélflóra egészségét. A gyömbér frissítő íze és a szezámmagok ropogós textúrája különlegessé teszik ezt az ételt. A salátát gyakran tálalják különböző halételek vagy sushik mellett, de önálló étkezésként is kiváló választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kombu alga
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Rizsecet
1 ek. Szójamártás
1 db Hónapos répa
1 tk. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag
1 csipet Tengeri só
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombu algát alaposan öblítsük le hideg vízben, majd áztassuk be forró vízbe 15-20 percre, hogy megpuhuljon.

    A kombu algát ne áztasd túl sokáig, mert elveszítheti az ízét és textúráját.

    2

    A gyömbért hámozzuk meg, majd reszeljük finomra. A répát is vékonyra szeleteljük vagy reszeljük.

    A friss gyömbér reszelése segít, hogy az íze intenzívebb legyen.

    3

    A puhára áztatott kombu algát csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a reszelt gyömbérrel és répával.

    A kombinált textúrák és ízek frissítő hatást adnak a salátának.

    4

    A rizsecetet, szójaszószt, szezámolajat és sót egy tálban összekeverjük, majd a salátára öntjük.

    A szezámolaj gazdag, mogyorós ízt ad a salátának, amely jól illik a kombuhoz.

    5

    A szezámmagot finoman megpirítjuk egy serpenyőben, majd rászórjuk a salátára.

    A szezámmagok pörkölése kiemeli az ízüket, és egy ropogós textúrát adnak a salátának.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük a salátát.

    A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad, ami jól kiegészíti a salátát.