Ceviche Nikkei, tálalva lime-lével, szójaszósszal, avokádóval és korianderrel

Ceviche Nikkei

A Ceviche Nikkei egy különleges fúziós étel, amely a japán és perui konyha ízeit ötvözi. Eredetileg Peruból származik, de a japán Nikkei étkezési hagyományoknak köszönhetően új dimenziókat nyert. Az étel friss lime-lé, szójaszósz és avokádó tökéletes kombinációjával egészíti ki a halat, miközben a koriander frissítő hatása tökéletesen kiegészíti az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss fehér hal filé
3 ek. Lime lé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
1 tk. Friss gyömbér
1 csokor Friss koriander
1 db Vöröshagyma
1 db Avokádó
1 db Chili
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat apró kockákra vágd, és helyezd egy tálba. Locsold meg lime lével, és hagyd állni 15-20 percig, hogy a hal \'megfőjön\' a citromlében.

    A lime lé savanyú hatása miatt a hal szeletek fokozatosan színezik el, ez a folyamat a ceviche készítésének alapja.

    2

    A vöröshagymát finomra vágd, és adj hozzá a tálhoz. Ízesítsd szójaszósszal és egy csipetnyi frissen reszelt gyömbérrel.

    A gyömbér frissebb és aromásabb ízt ad a ceviche-nek, így fontos, hogy frissen reszeld.

    3

    Az avokádót hámozd meg, vágd kis kockákra, és tedd a többi hozzávalóhoz.

    Az avokádó krémes állaga jól kiegyensúlyozza a ceviche savanykás ízét, és segít abban, hogy az étel gazdag textúrájú legyen.

    4

    A chilit vágd apróra, és tedd a tálba, majd egy kevés olívaolajat is adj hozzá.

    A chili erőssége változhat, így ha nem szeretnéd túl csípősre, csak egy kevés chilit használj.

    5

    A ceviche-t jól keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag pörkölt íze még jobban kiemeli az étel gazdag ízvilágát.

    6

    A kész ceviche-t friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander frissességet ad, és egy kis zöldességet is a színes ételhez.