A lisztet, tojásokat, vajat és sót egy tálban keverd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz. Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis vizet.
Ha a tészta túl lágy, egy kevés liszttel lehet javítani rajta.
A tésztát pihentesd 15-20 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Ha pihenteted a tésztát, könnyebb lesz dolgozni vele, és szebb alakot kapnak a kis darabok.
A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen 1-2 mm vastagságúra, majd vágj belőle kis csíkokat. Ezután forró olajban süsd ki a tésztacsíkokat aranybarnára.
Ügyelj arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen, így a tészta nem szívja meg magát olajjal.
A kisütött tésztadarabokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudja szívni.
Ne tedd rá egyszerre túl sok tésztát, mert akkor az olaj hőmérséklete csökkenhet.
Közben a mézet és a cukrot egy kis lábasban melegítsd össze, amíg a cukor feloldódik és szirupos állagú lesz.
Ne forrald túl a szirupot, mert akkor kristályosodni fog a cukor.
Amikor a tésztadarabok elkészültek, öntsd rájuk a mézes szirupot, és keverd jól össze, hogy minden darab beboruljon.
Ne hagyd sokáig a szirupot a tésztán, mert megkeményedhet. Azonnal keverd el.
Hagyd, hogy a chak-chak kihűljön, majd tálald. Tálalás előtt díszítheted még egy kis extra mézzel, ha szeretnéd.
A chak-chak a legjobb, ha frissen készíted el, de egy nap után is finom marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.