Chakalaka babbal tálalva friss korianderrel

Chakalaka babbal

A chakalaka egy hagyományos afrikai étel, amely gazdag fűszerekkel készül, és eredetileg Dél-Afrikából származik. Az ételt különböző zöldségekkel és babbal készítik, és gyakran használják köretként, de önálló ételként is fogyasztható. A chakalaka ízletes és gazdag fűszerekben, és tökéletes választás azok számára, akik valami új és izgalmas ételt keresnek. A koriander és a chili friss és pikáns ízvilágot ad hozzá, így minden falat egy újabb élvezetet jelent.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér bab
1 db Vöröshagyma
1 db Piros paprika
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Kömény
1 db Chili paprika
2 ek. Szezámolaj
1 l Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot alaposan öblítsd le, és ha nem előre főzött, akkor főzd meg annyi vízben, hogy ellepje. Ha használhatsz konzervbabot, akkor azt egyszerűen öblítsd le.

    A babot hosszabb ideig is főzheted, ha friss babot használsz. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzervbabot.

    2

    A vöröshagymát hámozd meg és vágd finomra. A piros paprikát vágd kockákra, a fokhagymát pedig zúzd össze. A gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A paprikát lehet frissen is használni, de ha füstölt paprikát szeretnél, azt is hozzáadhatod a füstös íz érdekében.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    A hagyma és fokhagyma pirítása segít kihozni az ízeket, ne hagyd őket túl sokáig, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a piros paprikát, pirospaprikát, köményt és a felaprított chili paprikát. Keverd jól össze, majd főzd további 3-4 percig.

    A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, mert elveszítik az ízüket. Ha szeretnéd, egy kis mézet is hozzáadhatsz, hogy egyensúlyozd a fűszeres ízeket.

    5

    Öntsd rá a zöldségalaplevet és add hozzá a főtt babot. Sózd, borsozd, és hagyd főzni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A babot időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

    6

    A kész chakalaka-t tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és zöld színt ad, de ha nem szereted, nyugodtan elhagyhatod.