A zöldbabot tisztĂtsd meg Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra. A hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, piros paprikĂĄt Ă©s csĂpĆs paprikĂĄt aprĂłra vĂĄgd.
A zöldbabnak Ă©rdemes egyenletes darabokra vĂĄgni, hogy minden darab egyformĂĄn fĆjön meg.
A kĂłkuszolajat hevĂtsd fel egy nagy serpenyĆben, Ă©s add hozzĂĄ a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt. PirĂtsd ĂŒvegesre.
Ha a fokhagyma tĂșlzottan megĂ©g, keserƱ Ăzt adhat az Ă©telnek, ezĂ©rt figyelj arra, hogy ne piruljon meg.
Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd a piros Ă©s csĂpĆs paprikĂĄt, Ă©s pirĂtsd Ćket 5 percig, hogy a zöldsĂ©gek megpuhuljanak.
A sĂĄrgarĂ©pa az Ă©tel Ă©des ĂzĂ©t adja, a csĂpĆs paprika pedig tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza a fƱszeres ĂzvilĂĄgot.
Tedd bele a felkockĂĄzott paradicsomot, a fƱszerpaprikĂĄt, Ă©s sĂłval, borssal ĂzesĂtsd. FĆzd 10 percig, amĂg a paradicsom levet ereszt.
A fƱszerpaprika gazdag Ăzt ad az Ă©telnek, de ĂŒgyelj arra, hogy ne hasznĂĄlj tĂșl sokat, hogy ne legyen tĂșl fƱszeres.
A vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ a zöldbabot, Ă©s fĆzd tovĂĄbbi 10-15 percig, amĂg a zöldbab megpuhul.
A zöldbabot ne fĆzd tĂșl, mert akkor elveszĂti a szĂ©p szĂnĂ©t Ă©s friss ropogĂłs ĂĄllagĂĄt.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s tĂĄlald melegen.
A koriander kĂŒlönleges Ăzt ad az Ă©telnek, de ha nem szereted, friss petrezselyem is hasznĂĄlhatĂł.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.