Chakalaka zöldbabbal tålalva, gazdag zöldségekkel és fƱszerekkel.

Chakalaka zöldbabbal

A Chakalaka egy hagyomĂĄnyos dĂ©l-afrikai Ă©tel, amelyet gyakran tĂĄlalnak grillezett hĂșsok vagy pörkölt mellĂ©. Az Ă©tel eredetileg a szegĂ©nyebb rĂ©tegek Ă©tkezĂ©sĂ©bƑl szĂĄrmazik, Ă©s gyakran kĂ©szĂ­tettĂ©k zöldsĂ©gekbƑl, amelyek könnyen hozzĂĄfĂ©rhetƑk voltak. A zöldbabos vĂĄltozat egy gazdag Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt ad, amely a fƱszeres alaplĂ©vel Ă©s a friss zöldsĂ©gekkel egy Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Zöldbab
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Piros paprika
⭕ 1 db CsípƑs paprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 ek. Kókuszolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 ek. FƱszerpaprika
⭕ 1 ek. Koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot tisztĂ­tsd meg Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra. A hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, piros paprikĂĄt Ă©s csĂ­pƑs paprikĂĄt aprĂłra vĂĄgd.

    A zöldbabnak Ă©rdemes egyenletes darabokra vĂĄgni, hogy minden darab egyformĂĄn fƑjön meg.

    2

    A kĂłkuszolajat hevĂ­tsd fel egy nagy serpenyƑben, Ă©s add hozzĂĄ a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd ĂŒvegesre.

    Ha a fokhagyma tĂșlzottan megĂ©g, keserƱ Ă­zt adhat az Ă©telnek, ezĂ©rt figyelj arra, hogy ne piruljon meg.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd a piros Ă©s csĂ­pƑs paprikĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket 5 percig, hogy a zöldsĂ©gek megpuhuljanak.

    A sĂĄrgarĂ©pa az Ă©tel Ă©des Ă­zĂ©t adja, a csĂ­pƑs paprika pedig tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza a fƱszeres Ă­zvilĂĄgot.

    4

    Tedd bele a felkockĂĄzott paradicsomot, a fƱszerpaprikĂĄt, Ă©s sĂłval, borssal Ă­zesĂ­tsd. FƑzd 10 percig, amĂ­g a paradicsom levet ereszt.

    A fƱszerpaprika gazdag Ă­zt ad az Ă©telnek, de ĂŒgyelj arra, hogy ne hasznĂĄlj tĂșl sokat, hogy ne legyen tĂșl fƱszeres.

    5

    A vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ a zöldbabot, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 10-15 percig, amĂ­g a zöldbab megpuhul.

    A zöldbabot ne fƑzd tĂșl, mert akkor elveszĂ­ti a szĂ©p szĂ­nĂ©t Ă©s friss ropogĂłs ĂĄllagĂĄt.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s tĂĄlald melegen.

    A koriander kĂŒlönleges Ă­zt ad az Ă©telnek, de ha nem szereted, friss petrezselyem is hasznĂĄlhatĂł.