A zöldbabot tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát, piros paprikát és csípős paprikát apróra vágd.
A zöldbabnak érdemes egyenletes darabokra vágni, hogy minden darab egyformán főjön meg.
A kókuszolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, és add hozzá a hagymát, fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
Ha a fokhagyma túlzottan megég, keserű ízt adhat az ételnek, ezért figyelj arra, hogy ne piruljon meg.
Add hozzá a sárgarépát, majd a piros és csípős paprikát, és pirítsd őket 5 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A sárgarépa az étel édes ízét adja, a csípős paprika pedig tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres ízvilágot.
Tedd bele a felkockázott paradicsomot, a fűszerpaprikát, és sóval, borssal ízesítsd. Főzd 10 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
A fűszerpaprika gazdag ízt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, hogy ne legyen túl fűszeres.
A végén add hozzá a zöldbabot, és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldbab megpuhul.
A zöldbabot ne főzd túl, mert akkor elveszíti a szép színét és friss ropogós állagát.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A koriander különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, friss petrezselyem is használható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.