Chakalaka zöldbabbal tálalva, gazdag zöldségekkel és fűszerekkel.

Chakalaka zöldbabbal

A Chakalaka egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet gyakran tálalnak grillezett húsok vagy pörkölt mellé. Az étel eredetileg a szegényebb rétegek étkezéséből származik, és gyakran készítették zöldségekből, amelyek könnyen hozzáférhetők voltak. A zöldbabos változat egy gazdag és tápláló ételt ad, amely a fűszeres alaplével és a friss zöldségekkel egy ínycsiklandó fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöldbab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 db Csípős paprika
2 db Paradicsom
1 db Sárgarépa
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Fűszerpaprika
1 ek. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát, piros paprikát és csípős paprikát apróra vágd.

    A zöldbabnak érdemes egyenletes darabokra vágni, hogy minden darab egyformán főjön meg.

    2

    A kókuszolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, és add hozzá a hagymát, fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    Ha a fokhagyma túlzottan megég, keserű ízt adhat az ételnek, ezért figyelj arra, hogy ne piruljon meg.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, majd a piros és csípős paprikát, és pirítsd őket 5 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A sárgarépa az étel édes ízét adja, a csípős paprika pedig tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres ízvilágot.

    4

    Tedd bele a felkockázott paradicsomot, a fűszerpaprikát, és sóval, borssal ízesítsd. Főzd 10 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    A fűszerpaprika gazdag ízt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, hogy ne legyen túl fűszeres.

    5

    A végén add hozzá a zöldbabot, és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldbab megpuhul.

    A zöldbabot ne főzd túl, mert akkor elveszíti a szép színét és friss ropogós állagát.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, friss petrezselyem is használható.