Frissen k茅sz眉lt Chana Bhaji, ropog贸s 茅s f疟szeres lencse goly贸kkal

Chana Bhaji

A Chana Bhaji egy tradicion谩lis d茅l-indiai 茅tel, amely ropog贸s, f疟szeres chana dal goly贸kb贸l 谩ll. A vada form谩j谩ban elk茅sz铆tett 茅tel rendk铆v眉l n茅pszer疟 a d茅l-indiai konyh谩ban, 茅s k眉l枚nb枚z艖 f疟szerekkel 铆zes铆tik. Aloo Bhaji-t gyakran t谩lalj谩k chutney-val vagy sambhar sz贸szokkal, 茅s reggelire vagy uzsonn谩ra fogyasztj谩k. Az 茅tel k眉l枚nleges 铆z茅t a f疟szerek, mint a k枚m茅ny 茅s a koriander adj谩k, 铆gy a Chana Bhaji minden falatja 铆nycsikland贸.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Chana dal
50 g Rice flour (rizsliszt)
1 db Hagyma
2 db Z枚ld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. K枚m茅ny
1 tk. S贸
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A chana dal-t 谩ztasd be v铆zben 4-6 贸r谩ra, majd 枚bl铆tsd le 茅s sz疟rd le.

    A chana dal hossz煤 谩ztat谩sa elengedhetetlen a megfelel艖 text煤ra el茅r茅s茅hez.

    2

    A hagym谩t, fokhagym谩t 茅s z枚ld chilit apr贸ra v谩gd, majd egy serpeny艖ben pir铆tsd meg egy kev茅s olajon.

    脺gyelj arra, hogy a fokhagyma ne 茅gjen meg, mert keser疟v茅 v谩lhat.

    3

    A megpir铆tott hagym谩t 茅s f疟szereket add hozz谩 a meg谩ztatott chana dalhoz. Form谩zz kis goly贸kat a t茅szt谩b贸l, 茅s s眉sd 艖ket aranybarn谩ra forr贸 olajban.

    A t茅szt谩nak el茅g s疟r疟nek kell lennie ahhoz, hogy ne essen sz茅t s眉t茅s k枚zben.

    4

    S眉sd a vada-kat forr贸 olajban 3-4 percig, am铆g ropog贸sak nem lesznek.

    Ne s眉sd t煤l, hogy a belseje puha maradjon!

    5

    Miut谩n elk茅sz眉ltek, szedd ki a Chana Bhaji-kat, 茅s tedd pap铆rt枚rl艖re, hogy lecs枚p枚gjenek az olajr贸l.

    A pap铆rt枚rl艖 seg铆t, hogy az olaj ne 谩ztassa el a vada-t, 茅s meg艖rzi a ropog贸s text煤r谩t.