Frissen készült Chana Bhaji, ropogós és fűszeres lencse golyókkal

Chana Bhaji

A Chana Bhaji egy tradicionális dél-indiai étel, amely ropogós, fűszeres chana dal golyókból áll. A vada formájában elkészített étel rendkívül népszerű a dél-indiai konyhában, és különböző fűszerekkel ízesítik. Aloo Bhaji-t gyakran tálalják chutney-val vagy sambhar szószokkal, és reggelire vagy uzsonnára fogyasztják. Az étel különleges ízét a fűszerek, mint a kömény és a koriander adják, így a Chana Bhaji minden falatja ínycsiklandó.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chana dal
50 g Rice flour (rizsliszt)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chana dal-t áztasd be vízben 4-6 órára, majd öblítsd le és szűrd le.

    A chana dal hosszú áztatása elengedhetetlen a megfelelő textúra eléréséhez.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A megpirított hagymát és fűszereket add hozzá a megáztatott chana dalhoz. Formázz kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára forró olajban.

    A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét sütés közben.

    4

    Süsd a vada-kat forró olajban 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.

    Ne süsd túl, hogy a belseje puha maradjon!

    5

    Miután elkészültek, szedd ki a Chana Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t, és megőrzi a ropogós textúrát.