A chana dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy serpenyőbe és kezd el pirítani közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A chana dal pörkölése során figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű íze lesz.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd alaposan.
A kardamom erőteljes ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl intenzív.
Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen fel nem szívódik, és a massza sűrűsödik.
Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.
Miután a tejet felszívta, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, amíg a halwa gazdag, szaftos állagot nem kap.
A ghee adja meg a halwa gazdag ízét és sima textúráját.
Végül szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet az extra illathoz.
A pörkölt dió ad egy kis ropogósságot, ami jól kiegészíti a halwa puha állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.