Chana Dal Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Chana Dal Halwa

A Chana Dal Halwa a hagyományos indiai édességek közé tartozik, amelyet csicseriborsóból, tejből és gazdag fűszerekkel készítenek. A halwa szaftos, gazdag íze és textúrája különleges élményt nyújt. A rózsavíz hozzáadásával egy különleges illatot is ad az ételnek, míg a pörkölt dió ropogós textúrát ad a halwának. Az édesség tökéletes választás ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Chana dal (csicseriborsó)
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chana dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy serpenyőbe és kezd el pirítani közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A chana dal pörkölése során figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű íze lesz.

    2

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd alaposan.

    A kardamom erőteljes ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl intenzív.

    3

    Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen fel nem szívódik, és a massza sűrűsödik.

    Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.

    4

    Miután a tejet felszívta, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, amíg a halwa gazdag, szaftos állagot nem kap.

    A ghee adja meg a halwa gazdag ízét és sima textúráját.

    5

    Végül szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet az extra illathoz.

    A pörkölt dió ad egy kis ropogósságot, ami jól kiegészíti a halwa puha állagát.