A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg forró vízben, amíg megpuhul.
A csicseriborsó előzetes áztatása segít abban, hogy gyorsabban megfőjön, és puhább legyen.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.
A gyömbért frissen reszeld, mert a friss gyömbér intenzívebb ízt ad a fogásnak.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak.
Add hozzá a köményt, koriandert, paprikát és garam masalát, majd keverd össze, hogy a fűszerek kiszabaduljanak és illatosak legyenek.
A fűszereket mindig lassú tűzön pirítsd, hogy kihozd az ízüket, de ne hagyd, hogy megégjenek.
Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd, amíg a paradicsom megpuhul és összeolvad a fűszerekkel.
A paradicsomot akkor add hozzá, amikor a hagyma és fűszerek már jól összeértek, így jobban kiemelkedik az íze.
Add hozzá a főtt csicseriborsót, keverd össze, majd önts rá egy kis vizet, ha szükséges. Főzd 10-15 percig, hogy minden íz jól összeérjen.
A csicseriborsó és a fűszerek összeéréséhez elég egy kis pihenő idő, hogy az ízek valóban egyesüljenek.
Tálalás előtt adj hozzá friss citromlevet és friss koriandert.
A citrom frissessége és savanykássága remekül kiegyensúlyozza az étel gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.