Chana Masala citromlével, egy fűszeres csicseriborsós étel friss korianderrel és citromlével tálalva

Chana Masala citromlével

A Chana Masala egy klasszikus indiai étel, amely a csicseriborsót gazdag fűszerekkel készíti el. Az étel egyik legnépszerűbb fogása Indiában és más dél-ázsiai országokban. A friss koriander és citromlé hozzáadása még frissebbé és élénkebbé teszi az ételt. Az ízek összeolvadása és a fűszerek egyedi kombinációja minden falatot különlegessé tesz. A Chana Masala a vegetáriánus konyha egyik igazi remeke.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (friss gyömbér)
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk. Paprika
1 tk. Garam masala
2 ág Cilantro (friss koriander)
1 tk. Friss citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg forró vízben, amíg megpuhul.

    A csicseriborsó előzetes áztatása segít abban, hogy gyorsabban megfőjön, és puhább legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A gyömbért frissen reszeld, mert a friss gyömbér intenzívebb ízt ad a fogásnak.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak.

    4

    Add hozzá a köményt, koriandert, paprikát és garam masalát, majd keverd össze, hogy a fűszerek kiszabaduljanak és illatosak legyenek.

    A fűszereket mindig lassú tűzön pirítsd, hogy kihozd az ízüket, de ne hagyd, hogy megégjenek.

    5

    Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd, amíg a paradicsom megpuhul és összeolvad a fűszerekkel.

    A paradicsomot akkor add hozzá, amikor a hagyma és fűszerek már jól összeértek, így jobban kiemelkedik az íze.

    6

    Add hozzá a főtt csicseriborsót, keverd össze, majd önts rá egy kis vizet, ha szükséges. Főzd 10-15 percig, hogy minden íz jól összeérjen.

    A csicseriborsó és a fűszerek összeéréséhez elég egy kis pihenő idő, hogy az ízek valóban egyesüljenek.

    7

    Tálalás előtt adj hozzá friss citromlevet és friss koriandert.

    A citrom frissessége és savanykássága remekül kiegyensúlyozza az étel gazdag ízét.