Cháo gyömbérrel, friss lime-lével és korianderrel díszítve

Cháo gyömbérrel

A Cháo egy hagyományos ázsiai étel, melyet leginkább Vietnámban és Kínában készítenek. A gyömbérrel készült változata különösen frissítő hatású, és tökéletes a forró napokon, amikor egy könnyű étkezésre van szükség. Az ételt a friss fűszerek és a gyömbér gazdag aromája jellemzi, amit a lime frissessége tesz még különlegesebbé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Jázmin rizs
1000 ml Víz
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Fehér cukor
0.5 tk.
1 ek. Friss lime lé
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss menta
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le alaposan, amíg a víz tiszta nem lesz, majd tedd egy nagy lábasba.

    A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és a keményítő egy részét, így a zabkása selymesebb lesz.

    2

    A gyömbért hámozd meg, és vágd apróra vagy reszeld le. Tedd a rizshez, majd öntsd hozzá a vizet.

    A friss gyömbér gazdag ízt ad a levesnek, és segít frissíteni a felfrissülést kereső érzékeinket.

    3

    Főzd a rizst közepes lángon, amíg teljesen megpuhul és a víz nagy része elpárolog. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.

    Ne hagyd túl sokáig főzni, hogy a rizs ne legyen túlságosan pépes. Az állaga puha, de még egyben maradjon.

    4

    Miután a rizs megfőtt, add hozzá a cukrot és a sót. Keverd jól össze, és főzd még pár percig, amíg teljesen feloldódnak.

    A cukor és só mértéke ízlés szerint változhat, ha édesebben szereted, adhatsz hozzá többet.

    5

    A leveshez egy kis lime levet és friss koriandert, mentát adva tálald frissen, hogy még frissítőbb ízt adjon.

    A lime és a friss fűszerek különlegessé teszik ezt az ételt, frissítő hatásúvá téve minden falatot.