A rizst öblítsd le alaposan, amíg a víz tiszta nem lesz, majd tedd egy nagy lábasba.
A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és a keményítő egy részét, így a zabkása selymesebb lesz.
A gyömbért hámozd meg, és vágd apróra vagy reszeld le. Tedd a rizshez, majd öntsd hozzá a vizet.
A friss gyömbér gazdag ízt ad a levesnek, és segít frissíteni a felfrissülést kereső érzékeinket.
Főzd a rizst közepes lángon, amíg teljesen megpuhul és a víz nagy része elpárolog. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
Ne hagyd túl sokáig főzni, hogy a rizs ne legyen túlságosan pépes. Az állaga puha, de még egyben maradjon.
Miután a rizs megfőtt, add hozzá a cukrot és a sót. Keverd jól össze, és főzd még pár percig, amíg teljesen feloldódnak.
A cukor és só mértéke ízlés szerint változhat, ha édesebben szereted, adhatsz hozzá többet.
A leveshez egy kis lime levet és friss koriandert, mentát adva tálald frissen, hogy még frissítőbb ízt adjon.
A lime és a friss fűszerek különlegessé teszik ezt az ételt, frissítő hatásúvá téve minden falatot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.