A rizst alaposan öblítsd le, majd egy nagy edénybe tedd a vizet és forrald fel.
A rizs jól leöblítése segít abban, hogy a leves ne legyen túl sűrű, és tiszta maradjon.
Amikor a víz felforrt, add hozzá a rizst, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizst folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne ragadjon le.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a hagymát pedig apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért.
A gyömbér és fokhagyma illata alapot ad a levesnek, és kiemeli a többi ízt.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a pirított fokhagymás keveréket, sót és borsot, és keverd össze.
A pirított alapanyagok gazdagítják a leves ízét, és biztosítják, hogy a leves ne legyen túl egyszerű.
A két tojást egy tálban felvered, majd folyamatos keverés mellett öntsd a leveshez, hogy a tojás szépen szétfolyjon.
A tojásokat ne öntsd gyorsan, hanem lassan, folyamatos keverés közben, hogy szép tojásos szálak keletkezzenek.
A főzési idő végén a levesben a tojás szép selymes állagot kap. Tálald melegen, és szórd meg friss zöldhagymával.
A friss zöldhagyma frissességet és ízt ad a leveshez, valamint szép színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.