Chapati túróval, frissen sütve, tálalva

Chapati túróval

A Chapati egy tradicionális indiai lepény, amelyet évezredek óta készítenek a dél-ázsiai konyhákban. Egyszerű alapanyagokból készül, de hihetetlenül ízletes és sokoldalú. Eredetileg a vidéki Indiában, otthonokban és falvakban készítették, és minden étkezés elengedhetetlen része lett. A túróval töltött chapati egy friss és tápláló ételt biztosít minden étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű liszt
1 tk.
150 ml Meleg víz
200 g Túró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót egy tálban összekeverem.

    A sót egyenletesen keverd el a lisztben, hogy minden falat ízes legyen.

    2

    Lassan hozzáadom a meleg vizet, és elkezdem keverni a tésztát.

    A víz ne legyen forró, hanem csak langyos, hogy a tészta könnyen összeálljon.

    3

    A tésztát kézzel összegyúrom, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, egy kis vizet vagy lisztet adhatok hozzá.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl ragadós, akkor lisztet.

    4

    A tésztát egy nedves rongy alatt pihentetem 20-30 percig, hogy könnyen nyújtható legyen.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen és ne húzódjon vissza.

    5

    A pihentetés után a tésztát kis darabokra osztom (kb. 10-12 darab), majd mindegyik darabot egy kis golyóvá formálom.

    Egyenlő méretű golyókat formálj, hogy a lepények egyenletesen süljenek.

    6

    Minden golyót lisztezett felületen vékony kört formálok, próbálva egyenletes vastagságúra nyújtani.

    Ha a tészta ragad, használj egy kevés lisztet a nyújtáshoz, de ne túl sokat.

    7

    Egy forró, száraz serpenyőbe helyezem a kinyújtott chapatit, és mindkét oldalát kb. 1-2 percig sütöm, amíg apró buborékok keletkeznek a tetején.

    Ha a chapati szépen felfújódik, az azt jelzi, hogy jól sütöd.

    8

    A kész chapatit egy tiszta konyharuhával letakarom, majd egy kis túrót helyezek a közepére, és összegöngyölöm.

    A túró gazdag és friss ízt ad a chapatinak, és remek kiegészítője lesz.