Chapati zöldségekkel, frissen sütve, tálalva

Chapati zöldségekkel

A Chapati egy tradicionális indiai lepény, amelyet évezredek óta készítenek a dél-ázsiai konyhákban. Egyszerű alapanyagokból készül, de hihetetlenül ízletes és sokoldalú. Eredetileg a vidéki Indiában, otthonokban és falvakban készítették, és minden étkezés elengedhetetlen része lett. A zöldségekkel tálalt chapati friss és tápláló ételt biztosít minden étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű liszt
1 tk.
150 ml Meleg víz
100 g Sárgarépa
100 g Cukkini
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót egy tálban összekeverem.

    A sót egyenletesen keverd el a lisztben, hogy minden falat ízes legyen.

    2

    Lassan hozzáadom a meleg vizet, és elkezdem keverni a tésztát.

    A víz ne legyen forró, hanem csak langyos, hogy a tészta könnyen összeálljon.

    3

    A tésztát kézzel összegyúrom, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, egy kis vizet vagy lisztet adhatok hozzá.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl ragadós, akkor lisztet.

    4

    A tésztát egy nedves rongy alatt pihentetem 20-30 percig, hogy könnyen nyújtható legyen.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen és ne húzódjon vissza.

    5

    A pihentetés után a tésztát kis darabokra osztom (kb. 10-12 darab), majd mindegyik darabot egy kis golyóvá formálom.

    Egyenlő méretű golyókat formálj, hogy a lepények egyenletesen süljenek.

    6

    Minden golyót lisztezett felületen vékony kört formálok, próbálva egyenletes vastagságúra nyújtani.

    Ha a tészta ragad, használj egy kevés lisztet a nyújtáshoz, de ne túl sokat.

    7

    Egy forró, száraz serpenyőbe helyezem a kinyújtott chapatit, és mindkét oldalát kb. 1-2 percig sütöm, amíg apró buborékok keletkeznek a tetején.

    Ha a chapati szépen felfújódik, az azt jelzi, hogy jól sütöd.

    8

    A zöldségeket apróra vágom (sárgarépa, cukkini, paprika), majd olívaolajban megpárolom őket, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket tartsd ropogósra, hogy ne veszítsenek frissességükből.

    9

    A kész chapatit zöldségekkel tálalom, hogy egy tápláló, friss ételt kapjak.

    A friss zöldségekkel tálalt chapati egy könnyű, de ízletes étkezést biztosít.