Chawanmushi gingko dióval tálalva, gőzölt tojásos étel

Chawanmushi gingko dióval

A chawanmushi egy hagyományos japán étel, amelyet gőzöléssel készítenek. Az étel egyszerű, de különleges ízvilágot kínál, amelyet tojásos alapú, könnyed és krémes textúra jellemez. A gingko dióval készült változat az étel tradicionális ízét egy egyedi, friss ízzel gazdagítja. A chawanmushi ideális választás lehet egy könnyed ebédre vagy vacsorára, valamint egy japán étkezés egyik finom fogása.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
500 ml Húsleves alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
0.5 tk. Sütőpor
8 db Gingko dió
4 gomba Shiitake gomba
200 ml Sós víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban verd fel, majd add hozzá a húsleves alaplevet, szójaszószt, mirint és a sütőport. Alaposan keverd össze.

    A tojások felverése előtt fontos, hogy ne habosítsd túl őket, mert a túl sok levegő csökkentheti a puding állagát.

    2

    A shiitake gombát tisztítsd meg és szeleteld fel vékony csíkokra.

    Ha nem találsz shiitake gombát, más gombákkal is helyettesítheted, például champignon-nal.

    3

    A gingko diókat forrásban lévő sós vízben főzd 5 percig, majd vedd ki és tedd félre.

    A gingko diót addig főzd, amíg megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti finom ízét.

    4

    A tojásos keveréket szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges habot és a nagyobb darabokat, majd öntsd kis tálkákba vagy chawanmushi edényekbe.

    A szűrés segít abban, hogy a chawanmushi sima textúrájú legyen, és eltávolítsd a levegőt, ami buborékokat okozhatna.

    5

    A tálkákba tedd a gombaszeleteket és a főtt gingko diót. Az edényeket tedd egy gőzölő kosárba vagy egy nagy lábasba, és gőzöld 20-25 percig, amíg a tojásos keverék megdermed.

    A gőzölés közben ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érintkezzen a tálakkal, mert akkor nem fog megfelelően gőzölődni a chawanmushi.

    6

    Amikor a chawanmushi kész, tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis szójaszósz öntettel díszítheted.

    A chawanmushi tökéletesen illik egy kis friss korianderrel vagy egy kevés zöldhagymával, ha szeretnél extra friss ízt hozzáadni.