A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a zöldhagymát finomra szeleteljük.
A shiitake gomba íze gazdag és földes, ami jól passzol a koriander frissességéhez.
A koriandert apróra vágjuk, és egy tálban a tojásokat felverjük. Add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
A koriander friss aromáját az étel tetejére is szórhatod a tálaláskor, hogy még intenzívebb ízt adj neki.
A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.
A tálkákban ügyelj arra, hogy a hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.
Ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a tálkák alját, mert a gőzölés egyenletes hőmérsékletet igényel.
Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és egy kevés koriandert helyezhetsz a tetejére.
A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága ideális kiegészítése az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.