Chawanmushi korianderrel tálalva, szezámmaggal és friss zöldhagymával

Chawanmushi korianderrel

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet tojásból, gombából és más friss hozzávalókból készítenek. A koriander friss és citrusos aromája tökéletes kiegészítője a shiitake gomba gazdag ízének. A gőzöléses főzés kiemeli az étel finom textúráját, így a chawanmushi korianderrel egy különleges étkezés, amely egyszerűen elkészíthető otthon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 db Tojás
250 ml Hal alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ág Friss koriander
50 g Shiitake gomba
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a zöldhagymát finomra szeleteljük.

    A shiitake gomba íze gazdag és földes, ami jól passzol a koriander frissességéhez.

    2

    A koriandert apróra vágjuk, és egy tálban a tojásokat felverjük. Add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    A koriander friss aromáját az étel tetejére is szórhatod a tálaláskor, hogy még intenzívebb ízt adj neki.

    3

    A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.

    A tálkákban ügyelj arra, hogy a hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    4

    Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.

    Ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a tálkák alját, mert a gőzölés egyenletes hőmérsékletet igényel.

    5

    Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és egy kevés koriandert helyezhetsz a tetejére.

    A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága ideális kiegészítése az ételnek.