Chawanmushi narancshéjjal tálalva, szezámmaggal és friss zöldhagymával

Chawanmushi narancshéjjal

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet tojásból, misóval és különböző hozzávalókból készítenek. A narancshéj hozzáadása egy frissítő, citrusos ízt ad az ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a shiitake gomba umami ízét. A gőzöléses főzés technikája segít a tojás állagának megőrzésében, így puha, krémes textúrát kapunk. A narancshéjjal tálalt chawanmushi egy különleges változata ennek a japán klasszikusnak, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető otthon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 db Tojás
250 ml Hal alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Narancshéj
50 g Shiitake gomba
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a zöldhagymát finomra szeleteljük.

    A shiitake gomba különleges ízt ad az ételnek, de bármilyen más gombát is használhatsz, ha nincs kéznél.

    2

    A narancshéjat finoman reszeld le, ügyelve arra, hogy csak a színes részt vedd le, ne a fehér részt, mert az keserű lehet.

    A narancshéj friss, citrusos aromát ad a chawanmushinak, ami különleges és friss ízt biztosít.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót, borsot és a narancshéjat. Keverd alaposan össze, hogy homogén legyen.

    A tojásos keveréket szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a habokat, és biztosítsd a sima állagot.

    4

    A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.

    A hozzávalókat egyenletesen oszd el, hogy minden tálban gazdag íz legyen.

    5

    Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.

    A tálkákat takard le alufóliával, hogy a gőz ne távozzon el, így az étel egyenletesen fő meg.

    6

    Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és egy kevés narancshéjat reszelhetsz a tetejére, hogy extra friss ízt adjon.

    A szezámmag extra ropogósságot ad az ételhez, és a narancshéj tovább fokozza az étel citrusos ízét.