A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a zöldhagymát finomra szeleteljük.
A shiitake gomba különleges ízt ad az ételnek, de bármilyen más gombát is használhatsz, ha nincs kéznél.
A narancshéjat finoman reszeld le, ügyelve arra, hogy csak a színes részt vedd le, ne a fehér részt, mert az keserű lehet.
A narancshéj friss, citrusos aromát ad a chawanmushinak, ami különleges és friss ízt biztosít.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót, borsot és a narancshéjat. Keverd alaposan össze, hogy homogén legyen.
A tojásos keveréket szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a habokat, és biztosítsd a sima állagot.
A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.
A hozzávalókat egyenletesen oszd el, hogy minden tálban gazdag íz legyen.
Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.
A tálkákat takard le alufóliával, hogy a gőz ne távozzon el, így az étel egyenletesen fő meg.
Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és egy kevés narancshéjat reszelhetsz a tetejére, hogy extra friss ízt adjon.
A szezámmag extra ropogósságot ad az ételhez, és a narancshéj tovább fokozza az étel citrusos ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.