Cheddaros felfújt tálalva

Cheddaros felfújt

A cheddaros felfújt egy könnyed, sós étel, amely a cheddar sajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Cheddar sajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A cheddar sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A tojásfehérje akkor lesz a legkeményebb, ha a tál és a habverő is teljesen tiszta és zsírmentes.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    Használj habverőt a csomómentes keverék eléréséhez.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Lassan öntsd a tejet a tojássárgájához, folyamatosan keverve, hogy elkerüld a rántotta-szerű állagot.

    4

    A cheddar sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    A sajtot egyenletesen oszlasd el a masszában.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    A tojáshabot óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze, így lesz a felfújt könnyű és levegős.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    A forma kivajazása megakadályozza, hogy a felfújt leragadjon. Szórd meg kevés liszttel a kivajazott formát a még biztosabb eredmény érdekében.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A rövid hűtés segít stabilizálni a felfújtat, így kevésbé esik össze tálaláskor.