Cherry Vanilla Ice Cream tálalva

Cherry Vanilla Ice Cream

A Cherry Vanilla Ice Cream egy klasszikus amerikai fagylalt, amely a friss, édes cseresznye és a gazdag vaníliás fagylalt kombinációját kínálja. A receptet először a 20. század elején kezdték el készíteni, és azóta minden fagylaltkedvelő számára közkedvelt desszert lett. A fagylalt könnyen elkészíthető otthon, és ideális választás egy nyári napra, amikor egy frissítő, gyümölcsös édességre van szükség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Vanília fagylalt
100 g Cseresznye
200 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a cseresznyét mosd meg és vágd félbe, hogy könnyebben keveredjen a fagylaltba.

    A cseresznyét érdemes kimagozni, mielőtt felvágod.

    2

    A tejszínt és a tejet egy közepes lábasban keverd össze a cukorral, és melegítsd alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik.

    Ügyelj arra, hogy a keverék ne forrjon fel, mert a tejszín kicsapódhat.

    3

    Amikor a cukor teljesen feloldódott, add hozzá a vanília kivonatot, és keverd el.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarúd kikapart magjait is, ami intenzívebb ízt ad.

    4

    Hagyd a keveréket hűlni szobahőmérsékleten, majd öntsd a fagylaltgépbe és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt érdemes a keveréket legalább 2-3 órára hűtőbe tenni, hogy alaposan lehűljön.

    5

    Amikor a fagylalt már kész, add hozzá a felkockázott cseresznyét, és keverd bele alaposan.

    A cseresznyét érdemes a fagylaltkészítés vége felé hozzáadni, hogy ne fagyjon túl keményre.

    6

    Tedd a kész Cherry Vanilla Ice Cream-t a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon.

    A fagyasztóban időnként keverd át a fagylaltot, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    7

    Tálald az elkészült fagylaltot, és élvezd a gazdag, krémes ízeket!

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben adagolható legyen.