Chia magos-banános scone tálalva

Chia magos-banános scone

A scone egy klasszikus angol reggeli sütemény, amely most egy egészséges, chia magos és banános változatban készül el. A banán természetes édessége és a chia mag tápanyagdús összetétele tökéletes párosítás, hogy energikus napot indítsunk. TIPP: A banánt minél érettebb állapotban használd, mert így édesebb és könnyebben pépesíthető. A chia mag segít megkötni a nedvességet, így a scone omlósabb lesz. Ez az ízletes, tápanyagban gazdag sütemény ideális reggelire vagy egészséges uzsonnára, és jól passzol egy csésze friss gyömbérteához vagy natúr joghurthoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű liszt
50 g Zabpehely
10 g Sütőpor
1 csipet
15 g Chia mag
2 db Banán
60 g Kókuszolaj
100 ml Mandulatej
40 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a scone egyenletesen süljön meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót és a chia magot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a scone szép magas lesz.

    3

    A banánokat egy villával pépesítsd simára, majd add hozzá a kókuszolajat, a mandulatejet és a mézet.

    Érdemes érett banánt használni, mert az édesebb és könnyebben pépesíthető.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a scone. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók összeállnak.

    5

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd fel háromszögekre vagy korongokra.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A háromszög forma a leggyakoribb, de nyugodtan kísérletezhetsz más formákkal is.

    6

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő függ a sütő típusától. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, és a belseje megsült.

    7

    Hagyd kihűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy joghurttal.

    A frissen sült scone a legfinomabb, de másnap is jó. Tárolhatod légmentesen záródó dobozban.