Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd, hogy teljesen megpuhuljanak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszín ne forrjon túl erősen, mert kifuthat. Használhatsz vanília kivonatot is a vaníliarúd helyett.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, mielőtt hozzáadod a chia magokat.
Hagyd a tejszínes keveréket langyosra hűlni, majd keverd bele a chia magokat. Alaposan keverd el, hogy a magok egyenletesen oszoljanak el.
A chia magok gyorsan megduzzadnak, ezért fontos, hogy alaposan elkeverd őket a tejszínes keverékben, hogy ne csomósodjanak.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy a chia magok megduzzadjanak és a panna cotta megszilárduljon.
A poharakat töltsd meg egyenletesen. A hűtési idő alatt a chia magok megduzzadnak, és a panna cotta eléri a megfelelő állagot.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel és egy levél mentával a tetején, hogy frissességet és színt adj a desszertnek.
A gyümölcsökkel és mentával való díszítés fokozza a desszert látványát és ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.