Chikki fahéjjal, pörkölt mogyoróval tálalva

Chikki fahéjjal

A Chikki egy hagyományos indiai édesség, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor. Ez az édesség különböző magvakból, például földimogyoróból, és karamellizált cukorból készül. A fahéj hozzáadása különleges ízt és fűszerességet ad a chikki-nak, amely igazi finomság mindenki számára. A chikki könnyen elkészíthető, és tökéletes választás, ha egy gyors és finom édességre van szükséged.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Pehely földimogyoró
100 g Cukor
2 ek. Víz
1 tk. Fahéj
2 ek. Ghee (tisztított vaj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A földimogyorót alaposan megpirítjuk egy serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A földimogyorót ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen megéghet.

    2

    A cukrot és a vizet egy lábasban közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény alján.

    3

    Miután a cukor felolvadt, add hozzá a fahéjat, és keverd jól össze.

    A fahéj nemcsak ízt ad, hanem segít kiemelni a chikki édességét.

    4

    A ghee-t is add hozzá, és keverd tovább, hogy sima, enyhén karamellizálódó masszát kapj.

    A ghee extra gazdagságot és krémes textúrát ad az édességnek.

    5

    A pörkölt földimogyorót add hozzá a karamellizált cukorhoz, és jól keverd össze, hogy a mogyorókat teljesen bevonja a szirup.

    Ha túl sokáig kevered, a szirup megkeményedik, ezért gyorsan dolgozz.

    6

    A kész masszát öntsd egy enyhén kivajazott sütőformába, és egy spatulával nyomkodd le, hogy egyenletes réteget képezzen.

    A forma legyen elég nagy, hogy a chikki ne legyen túl vastag.

    7

    Hagyd a chikkit teljesen kihűlni, majd vágd fel kis darabokra.

    A chikki akkor könnyen szeletelhető, ha teljesen lehűlt.