A földimogyorót alaposan megpirítjuk egy serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A földimogyorót ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen megéghet.
A cukrot és a vizet egy lábasban közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény alján.
Miután a cukor felolvadt, add hozzá a fahéjat, és keverd jól össze.
A fahéj nemcsak ízt ad, hanem segít kiemelni a chikki édességét.
A ghee-t is add hozzá, és keverd tovább, hogy sima, enyhén karamellizálódó masszát kapj.
A ghee extra gazdagságot és krémes textúrát ad az édességnek.
A pörkölt földimogyorót add hozzá a karamellizált cukorhoz, és jól keverd össze, hogy a mogyorókat teljesen bevonja a szirup.
Ha túl sokáig kevered, a szirup megkeményedik, ezért gyorsan dolgozz.
A kész masszát öntsd egy enyhén kivajazott sütőformába, és egy spatulával nyomkodd le, hogy egyenletes réteget képezzen.
A forma legyen elég nagy, hogy a chikki ne legyen túl vastag.
Hagyd a chikkit teljesen kihűlni, majd vágd fel kis darabokra.
A chikki akkor könnyen szeletelhető, ha teljesen lehűlt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.