Chilaquiles con arrachera – ropogós tortilla darabok, paradicsomos szósz, reszelt sajt és tejföl, sült arrachera hússal tálalva

Chilaquiles con arrachera

A chilaquiles con arrachera a mexikói konyha egyik gazdag és laktató változata, amely ötvözi a ropogós tortilla darabokat, a fűszeres paradicsomos szószt és a frissen sült arrachera húst. Az arrachera egy hagyományos mexikói húsféleség, amelyet rendszerint grillezve vagy serpenyőben készítenek. Az étel az autentikus mexikói reggelik közé tartozik, de bármilyen étkezéshez ideális. A chilaquiles különböző variációkkal rendelkezik, de a húsos változat különösen gazdag ízekkel rendelkezik. Technikai tanács: A hús ne legyen túl sütve, hogy megőrizze puhaságát és szaftosságát. Tálaláskor a sajt és tejföl extra gazdagítja az ételt, míg a ropogós tortilla darabok remekül kiegészítik a fűszeres ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
6 db Tortilla (kukoricalap)
300 g Arrachera (marha hús)
4 db Paradicsom
2 db Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
200 ml Olaj a sütéshez
1 csipet
1 csipet Bors
100 g Reszelt sajt
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden tortilla egyenletesen megpiruljon.

    2

    Az arrachera húst sózd, borsozd, majd szeleteld vékony csíkokra. Egy serpenyőben, közepes lángon süsd meg az arrachera hús darabokat 4-5 perc alatt, hogy a hús kívül ropogós, belül szaftos maradjon.

    Ne süsd túl a húst, mert akkor keménnyé válik. A hús sütése után pihentesd pár percig.

    3

    A paradicsomokat vágd negyedekre, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg. A chilit forrázd le 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.

    A chili ízesíti a szószt, tehát próbáld ki az erősségét és igény szerint csökkentsd a mennyiségét.

    4

    A paradicsomot, fokhagymát, hagymát és chilit turmixold össze. Egy serpenyőben hevíts olajat, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.

    Folyamatos keveréssel biztosíthatod, hogy a szósz ne égjen le és szép egyenletesen besűrűsödjön.

    5

    Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül. Tálald az ételt melegen, reszelt sajttal és tejföllel a tetején, a sült arrachera csíkokkal.

    A hús és tortilla kombinációja rendkívül ízletes, ne felejts el extra sajtot reszelni a tetejére.