A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden tortilla egyenletesen megpiruljon.
Az arrachera húst sózd, borsozd, majd szeleteld vékony csíkokra. Egy serpenyőben, közepes lángon süsd meg az arrachera hús darabokat 4-5 perc alatt, hogy a hús kívül ropogós, belül szaftos maradjon.
Ne süsd túl a húst, mert akkor keménnyé válik. A hús sütése után pihentesd pár percig.
A paradicsomokat vágd negyedekre, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg. A chilit forrázd le 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.
A chili ízesíti a szószt, tehát próbáld ki az erősségét és igény szerint csökkentsd a mennyiségét.
A paradicsomot, fokhagymát, hagymát és chilit turmixold össze. Egy serpenyőben hevíts olajat, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.
Folyamatos keveréssel biztosíthatod, hogy a szósz ne égjen le és szép egyenletesen besűrűsödjön.
Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül. Tálald az ételt melegen, reszelt sajttal és tejföllel a tetején, a sült arrachera csíkokkal.
A hús és tortilla kombinációja rendkívül ízletes, ne felejts el extra sajtot reszelni a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.