Chilaquiles con arrachera – ropogĂłs tortilla darabok, paradicsomos szĂłsz, reszelt sajt Ă©s tejföl, sĂŒlt arrachera hĂșssal tĂĄlalva

Chilaquiles con arrachera

A chilaquiles con arrachera a mexikĂłi konyha egyik gazdag Ă©s laktatĂł vĂĄltozata, amely ötvözi a ropogĂłs tortilla darabokat, a fƱszeres paradicsomos szĂłszt Ă©s a frissen sĂŒlt arrachera hĂșst. Az arrachera egy hagyomĂĄnyos mexikĂłi hĂșsfĂ©lesĂ©g, amelyet rendszerint grillezve vagy serpenyƑben kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel az autentikus mexikĂłi reggelik közĂ© tartozik, de bĂĄrmilyen Ă©tkezĂ©shez ideĂĄlis. A chilaquiles kĂŒlönbözƑ variĂĄciĂłkkal rendelkezik, de a hĂșsos vĂĄltozat kĂŒlönösen gazdag Ă­zekkel rendelkezik. Technikai tanĂĄcs: A hĂșs ne legyen tĂșl sĂŒtve, hogy megƑrizze puhasĂĄgĂĄt Ă©s szaftossĂĄgĂĄt. TĂĄlalĂĄskor a sajt Ă©s tejföl extra gazdagĂ­tja az Ă©telt, mĂ­g a ropogĂłs tortilla darabok remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik a fƱszeres Ă­zeket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 6 db Tortilla (kukoricalap)
⭕ 300 g Arrachera (marha hĂșs)
⭕ 4 db Paradicsom
⭕ 2 db Fokhagyma
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 200 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 100 g Reszelt sajt
⭕ 100 g Tejföl

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla lapokat vĂĄgd hĂĄromszögekre, majd forrĂł olajban sĂŒsd aranybarnĂĄra Ă©s ropogĂłsra. A kĂ©sz darabokat tedd papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felszĂ­vja.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, hogy minden tortilla egyenletesen megpiruljon.

    2

    Az arrachera hĂșst sĂłzd, borsozd, majd szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra. Egy serpenyƑben, közepes lĂĄngon sĂŒsd meg az arrachera hĂșs darabokat 4-5 perc alatt, hogy a hĂșs kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl szaftos maradjon.

    Ne sĂŒsd tĂșl a hĂșst, mert akkor kemĂ©nnyĂ© vĂĄlik. A hĂșs sĂŒtĂ©se utĂĄn pihentesd pĂĄr percig.

    3

    A paradicsomokat vågd negyedekre, a fokhagymåt és vöröshagymåt håmozd meg. A chilit forråzd le 5 percig, majd tåvolítsd el a szåråt és a magjait.

    A chili Ă­zesĂ­ti a szĂłszt, tehĂĄt prĂłbĂĄld ki az erƑssĂ©gĂ©t Ă©s igĂ©ny szerint csökkentsd a mennyisĂ©gĂ©t.

    4

    A paradicsomot, fokhagymĂĄt, hagymĂĄt Ă©s chilit turmixold össze. Egy serpenyƑben hevĂ­ts olajat, öntsd bele a szĂłszt, sĂłzd meg, Ă©s fƑzd 8-10 percig, amĂ­g besƱrƱsödik.

    Folyamatos keveréssel biztosíthatod, hogy a szósz ne égjen le és szép egyenletesen besƱrƱsödjön.

    5

    Add a szĂłszhoz a ropogĂłs tortilla darabokat, Ă©s Ăłvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de mĂ©g ropogĂłs maradjon belĂŒl. TĂĄlald az Ă©telt melegen, reszelt sajttal Ă©s tejföllel a tetejĂ©n, a sĂŒlt arrachera csĂ­kokkal.

    A hĂșs Ă©s tortilla kombinĂĄciĂłja rendkĂ­vĂŒl Ă­zletes, ne felejts el extra sajtot reszelni a tetejĂ©re.