Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon. A tortilla chips-eket tedd bele, és locsold meg a friss, piros salsával. Alaposan keverd össze, hogy a chips-ek mindegyike jól átvegye az ízeket.
Ha erősebb ízt szeretnél, használj extra csípős salsát, vagy adj hozzá egy csipetnyi őrölt chilipaprikát!
Amikor a tortilla chips-ek jól átmelegedtek, tedd félre őket, és egy másik serpenyőben süsd meg az egy darab tojást, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
A tojásokat alacsonyabb hőmérsékleten süsd, hogy a fehérje ne keményedjen meg túl gyorsan, miközben a sárgája még megmarad folyósnak.
Tálald a tortilla chips-et egy lapos tányérra, és helyezd rá a sült tojást. Szórd meg friss jalapeño szeletekkel és korianderrel.
A koriander friss és citrusos íze tökéletesen kiegészíti a salsát és a jalapeño csípősségét. Ha nem szereted, használhatsz petrezselymet is.
Végül szórj a tetejére morzsolt queso fresco-t, hogy egy krémes, sós réteget adjon a chilaquilesnek.
A queso fresco helyett használhatsz más friss sajtot, mint a cotija vagy a feta, ha más ízvilágot szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.