A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre lecsepegni.
Kis adagokban süsd, hogy minden tortilla darab egyenletesen piruljon, és ne ázzon el az olajtól.
A paradicsomokat vágd negyedekre, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg. A szárított chilit forrázd le 5 percre, majd távolítsd el a szárát és magjait.
A chili áztatása megkönnyíti a turmixolást, és finomabb, simább szószt kapsz.
Turmixold össze a paradicsomot, a megpuhult chilit, fokhagymát és vöröshagymát egy kevés vízzel. Hevíts olajat egy serpenyőben, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.
Folyamatos keveréssel elkerülheted, hogy a szósz leégjen – így megőrzi színét és ízét.
Add hozzá a ropogós tortilla darabokat a szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon a szósz, de még ropogós maradjon belül.
Közvetlenül tálalás előtt add hozzá a tortillát, így nem ázik el.
Tálald azonnal, morzsolt queso fresco sajttal és tejföllel a tetején. Melegen fogyaszd, amikor még a tortilla enyhén ropog.
A queso fresco sajtot kézzel morzsold rá, így rusztikusabb lesz a megjelenése és jobb az állaga is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.