Készítsd el a tésztát. Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, adj hozzá egy csipet sót, és önts hozzá a vizet. Keverd össze, majd gyúrd rugalmas tésztává.
Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet, hogy sima és puha legyen.
A kész tésztát oszd 8-10 egyenlő darabra, majd mindegyiket nyújtsd ki egyenletes kör alakúra. Ezt a nyújtást lisztezett felületen végezheted.
Használj enyhén lisztezett felületet a nyújtás során, hogy a tészta ne ragadjon.
A kinyújtott tésztalapok közepére helyezz egy evőkanál dulce de leche-t, majd hajtsd össze, és a széleit jól nyomd le, hogy biztosan ne nyíljon ki sülés közben.
Használhatsz egy kis vízbe mártott villát is a szélek összenyomásához, hogy még szorosabb legyen.
A tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Ez segít abban, hogy szép aranybarna színt kapjanak a piték a sütés során.
A tojáskenés a tészta színét is kiemeli, így a sütemények vonzóbbak lesznek.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyeld, hogy ne égjenek meg.
A sült empanadákat hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald fahéjporral megszórva.
A fahéjpor extra ízt ad a süteménynek, és édesebbé teszi a finom empanadát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.