Chilenai empanada de dulce de leche frissen sült, aranybarna piték

Chilenai empanada de dulce de leche

A Chilenai empanada de dulce de leche a chilei konyha egyik legismertebb édessége, és hagyományosan ünnepi alkalmakkor készítik. A pite gazdag, karamellás ízű dulce de leche töltelékkel van megtöltve, amelyet egy finom, ropogós tészta ölel körül. A sütemények tökéletesen ötvözik az édes és a finom textúrákat, és mindig nagy népszerűségnek örvendenek, amikor tálalják. A dulce de leche, amely egy karamellizált tej alapú édesség, adja az étel jellegzetes ízét. A Chilenai empanada de dulce de leche elkészítése egyszerű, de mégis különleges desszert, amely tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Liszttel készült tészta
250 g Dulce de leche
1 db Tojás
30 g Cukor
50 ml Víz
1 tk. Fahéjpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tésztát. Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, adj hozzá egy csipet sót, és önts hozzá a vizet. Keverd össze, majd gyúrd rugalmas tésztává.

    Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet, hogy sima és puha legyen.

    2

    A kész tésztát oszd 8-10 egyenlő darabra, majd mindegyiket nyújtsd ki egyenletes kör alakúra. Ezt a nyújtást lisztezett felületen végezheted.

    Használj enyhén lisztezett felületet a nyújtás során, hogy a tészta ne ragadjon.

    3

    A kinyújtott tésztalapok közepére helyezz egy evőkanál dulce de leche-t, majd hajtsd össze, és a széleit jól nyomd le, hogy biztosan ne nyíljon ki sülés közben.

    Használhatsz egy kis vízbe mártott villát is a szélek összenyomásához, hogy még szorosabb legyen.

    4

    A tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Ez segít abban, hogy szép aranybarna színt kapjanak a piték a sütés során.

    A tojáskenés a tészta színét is kiemeli, így a sütemények vonzóbbak lesznek.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyeld, hogy ne égjenek meg.

    6

    A sült empanadákat hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald fahéjporral megszórva.

    A fahéjpor extra ízt ad a süteménynek, és édesebbé teszi a finom empanadát.