Chilenai empanada de manzana, almás töltelékkel és ropogós tésztával

Chilenai empanada de manzana

A chilenai empanada de manzana egy hagyományos dél-amerikai édesség, amelyet friss almával, fahéjjal és cukorral készítenek. Ezt a finom desszertet gyakran készítik ünnepekkor vagy különleges alkalmakkor, amikor egy édes és gazdag falatra vágynak. Az empanadát frissen és melegen tálalják, ropogós tésztával és édes, fűszeres almás töltelékkel, amely minden falatban gazdag ízeket kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tészta (empanada tészta vagy leveles tészta)
4 db Alma
100 g Cukor
1 tk. Cinnamon
1 db Citrom
50 g Ráma vagy vaj
1 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg és vágd kis kockákra. Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az almát, a cukrot és a vaníliás cukrot. Főzd, amíg az alma megpuhul és levet enged, körülbelül 10 percig.

    Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet is hozzáadhatsz az almához, hogy frissítő ízt adjon.

    2

    Add hozzá a fahéjat és egy kis citrom héjat, majd keverd jól össze. Hűtsd le a tölteléket szobahőmérsékleten.

    A fahéj és citrom frissítő íze kiemeli az alma édességét, és különleges ízt ad a tölteléknek.

    3

    Közben készítsd elő a tésztát: ha leveles tésztát használsz, nyújtsd ki a kívánt méretre. Vágj ki köröket a tésztából (kb. 8-10 cm átmérőjűek).

    A tészta széleit nedves kézzel kicsit megfogva könnyebben össze tudod zárni a tölteléket.

    4

    Helyezz egy kanál tölteléket a tészta közepére, majd hajtsd félbe a tésztát és nyomd le a széleit egy villával, hogy jól záródjon.

    Ügyelj arra, hogy a tölteléket ne rakd túl sokat, hogy elkerüld a szivárgást sütés közben.

    5

    A tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét a fényes hatás eléréséhez. Tedd a töltött empanadákat sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tojás biztosítja, hogy a tészta szépen megpiruljon, és szép fényt adjon a sütés után.

    6

    Süsd az empanadákat 180°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütés utolsó 5 percében tartsd a sütő ajtaját figyelmesen, hogy a tészta ne égjen meg.

    7

    A kész empanadákat hagyd egy kicsit kihűlni, majd tálald melegen, akár egy kis porcukorral megszórva.

    A porcukor hozzáadása fokozza az édességet, de opcionálisan ki is hagyhatod, ha kevésbé édes desszertet szeretnél.