A tésztát előkészítjük a csomagolás utasításai szerint, vagy házilag készítjük el, ha friss tésztát szeretnénk.
Ha házi tésztát készítesz, ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy a töltelék jól megtartsa az alakját.
A sajtokat (mozzarella és feta) lereszeljük, majd egy tálban összekeverjük a tejföllel, friss petrezselyemmel, sóval és borssal.
A mozzarella szaftos és lágy, míg a feta élesebb ízt ad a tölteléknek. A petrezselyem frissességet hoz a keverékbe.
A tésztát nyújtsuk ki 1-2 mm vastagságú körökre. Minden kör közepére egy evőkanálnyi sajtos tölteléket tegyünk.
Ne rakj túl sok tölteléket, mert a sütés során kifolyhat, és nehezebbé válik a tészta összezárása.
Hajtsuk félbe a tésztát, és a széleket jól nyomjuk össze, hogy a töltelék ne szökjön ki a sütés közben. A széleket villával is megnyomhatjuk a biztos zárás érdekében.
Ha a tészta szélei nem tapadnak jól, vizes kézzel átsimíthatod őket, hogy jobban rátapadjanak.
A kész empanadákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, hogy szép aranybarnára süljenek.
A tojás hozzájárul a szép, ropogós kérgesedéshez.
Előmelegített 200°C-os sütőben süssük 20-25 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
Figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Ha szükséges, az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával.
Miután elkészültek, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálaljuk melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.