Chilenai empanada de queso, finom sajtos töltelékkel, aranybarna tésztában

Chilenai empanada de queso

A chilenai empanada de queso a chilei konyha egyik legismertebb ételének számít. Az empanada, ami töltött tészta, különböző töltelékekkel készíthető, de a sajtos változat a legnépszerűbb. Az empanadák hagyományosan utcai étkezésként kerülnek az asztalra, és gyakran fogyasztják őket ebédre vagy vacsorára. A chilenai empanada de queso finom, ropogós tésztájával és lágy, szaftos sajtos töltelékével igazi ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tészta
250 g Mozzarella sajt
100 g Feta sajt
1 db Tojás
50 g Tejföl
1 tk. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát előkészítjük a csomagolás utasításai szerint, vagy házilag készítjük el, ha friss tésztát szeretnénk.

    Ha házi tésztát készítesz, ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy a töltelék jól megtartsa az alakját.

    2

    A sajtokat (mozzarella és feta) lereszeljük, majd egy tálban összekeverjük a tejföllel, friss petrezselyemmel, sóval és borssal.

    A mozzarella szaftos és lágy, míg a feta élesebb ízt ad a tölteléknek. A petrezselyem frissességet hoz a keverékbe.

    3

    A tésztát nyújtsuk ki 1-2 mm vastagságú körökre. Minden kör közepére egy evőkanálnyi sajtos tölteléket tegyünk.

    Ne rakj túl sok tölteléket, mert a sütés során kifolyhat, és nehezebbé válik a tészta összezárása.

    4

    Hajtsuk félbe a tésztát, és a széleket jól nyomjuk össze, hogy a töltelék ne szökjön ki a sütés közben. A széleket villával is megnyomhatjuk a biztos zárás érdekében.

    Ha a tészta szélei nem tapadnak jól, vizes kézzel átsimíthatod őket, hogy jobban rátapadjanak.

    5

    A kész empanadákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, hogy szép aranybarnára süljenek.

    A tojás hozzájárul a szép, ropogós kérgesedéshez.

    6

    Előmelegített 200°C-os sütőben süssük 20-25 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.

    Figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Ha szükséges, az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával.

    7

    Miután elkészültek, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálaljuk melegen.