Chilis áfonyaszósz tálalva

Chilis áfonyaszósz

A chilis áfonyaszósz egy izgalmas kombinációja az édes és csípős ízeknek, amely tökéletesen kiegészíti a sült húsokat és sajtokat. Az áfonya természetes édessége remekül harmonizál a chili csípős karakterével, miközben a fűszerek melegségérzetet adnak az ételnek. Ez a szósz bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét, és rendkívül egyszerűen elkészíthető. Tipp: Ha egy krémesebb állagot szeretnél, adj hozzá egy kevés vajat a főzés végén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss áfonya
50 g Cukor
100 ml Narancslé
1 db Chili paprika
50 ml Víz
1 csipet Őrölt fahéj
1 csipet Őrölt szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az áfonyát, aprítsd fel a chilit, és készítsd elő a többi hozzávalót.

    A chili erősségétől függően használj többet vagy kevesebbet. Ha nem szereted a csípőset, magozd ki a chilit.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a narancslevet, a vizet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A narancslé helyett használhatsz almalevet vagy vörösbort is, hogy más ízvilágot kapj.

    3

    Add hozzá az áfonyát és az aprított chilit, majd főzd 10-12 percig, amíg az áfonya megpuhul és kicsit szétesik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    4

    Keverd bele az őrölt fahéjat és a szegfűszeget, majd főzd további 2-3 percig.

    A fahéj és szegfűszeg mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Vigyázz, hogy ne tedd túl sok szegfűszeget, mert az nagyon intenzív ízű.

    5

    Hagyd hűlni a szószt, majd botmixerrel pürésítsd, hogy sima, selymes állagot kapj.

    Ha szereted a rusztikusabb állagot, hagyd ki a pürésítést.

    6

    Tálald melegen vagy hidegen sült húsokhoz, sajtokhoz vagy akár desszertek mellé.

    A szósz remekül passzol vadhúsokhoz, kacsamájhoz vagy akár vaníliafagylalthoz is.