Mosd meg az áfonyát, aprítsd fel a chilit, és készítsd elő a többi hozzávalót.
A chili erősségétől függően használj többet vagy kevesebbet. Ha nem szereted a csípőset, magozd ki a chilit.
Egy közepes lábosban keverd össze a narancslevet, a vizet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A narancslé helyett használhatsz almalevet vagy vörösbort is, hogy más ízvilágot kapj.
Add hozzá az áfonyát és az aprított chilit, majd főzd 10-12 percig, amíg az áfonya megpuhul és kicsit szétesik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
Keverd bele az őrölt fahéjat és a szegfűszeget, majd főzd további 2-3 percig.
A fahéj és szegfűszeg mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Vigyázz, hogy ne tedd túl sok szegfűszeget, mert az nagyon intenzív ízű.
Hagyd hűlni a szószt, majd botmixerrel pürésítsd, hogy sima, selymes állagot kapj.
Ha szereted a rusztikusabb állagot, hagyd ki a pürésítést.
Tálald melegen vagy hidegen sült húsokhoz, sajtokhoz vagy akár desszertek mellé.
A szósz remekül passzol vadhúsokhoz, kacsamájhoz vagy akár vaníliafagylalthoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.