Mosd meg az avokádót és a lime-ot. Az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját, majd kanalazd ki a húsát egy tálba.
Válassz érett, puha avokádót a legjobb íz és állag érdekében.
Facsard ki a lime levét, és add hozzá az avokádóhoz, hogy megőrizze a frissességét és megakadályozza a barnulást.
A lime leve nemcsak megakadályozza a barnulást, hanem friss, savanykás ízt is ad a szósznak.
Vágd apróra a chilit és a fokhagymát. Ha kevésbé csípősen szeretnéd, távolítsd el a chili magjait.
A chili magjainak eltávolításával jelentősen csökkentheted a szósz csípősségét.
Egy botmixer vagy konyhai robotgép segítségével turmixold simára az avokádót, a lime levét, a chili darabkákat, és a fokhagymát. Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, hogy krémes állagot érj el.
Ne turmixold túl, mert a szósz keserű lehet. Csak addig turmixold, amíg sima nem lesz.
Ízesítsd a szószt sóval és borssal. Adj hozzá apróra vágott friss koriandert, és keverd össze alaposan.
A koriander íze megosztó, ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.
Tálald frissen tortilla chipsszel, zöldségekkel vagy sült húsok mellé. A szószt légmentesen zárható edényben hűtőben tárolhatod 2-3 napig.
A hűtőben tárolt szósz tetejére nyomj egy kis lime levet, hogy tovább friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.