Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Ügyelj rá, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat a chilis babnak.
Add hozzá a darált marhahúst, és süsd, amíg barnára nem pirul. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és fűszerpaprikával.
A húst alaposan pirítsd meg, hogy finomabb íze legyen. A fűszereket egyenletesen oszlasd el.
Keverd hozzá a kockára vágott kaliforniai paprikát és az apróra vágott csilipaprikát. Párold 5 percig, hogy megpuhuljanak.
A csilipaprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha kevésbé csípősen szereted, távolítsd el a magjait.
Öntsd a serpenyőbe a konzerv paradicsomot, és alaposan keverd össze. Hagyd, hogy a szósz 10-15 percig lassú tűzön főjön.
Használj jó minőségű konzerv paradicsomot a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a vörösbabot, és főzd további 5 percig, amíg minden összetevő átmelegszik és az ízek összeérnek.
A babot alaposan öblítsd le, mielőtt hozzáadod a chilis babhoz.
Tálald a chilis babot friss kenyérrel, tortillával vagy rizzsel. Ízlés szerint szórd meg friss petrezselyemmel vagy tejföllel.
A chilis babot másnap még finomabb, amikor az ízek teljesen összeértek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.