A csokoládét vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben olvadjon a tésztában. Az őrölt chilit keverd hozzá. Ez lesz a fűszeres töltelék.
A csokoládé minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.
Egy tálban keverd össze a búzalisztet, élesztőt, cukrot és sót. Ez lesz a tészta alapja.
Ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mert az gátolhatja a kelést.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Keverd össze, majd gyúrd össze sima tésztává.
A víz legyen langyos, ne forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt. A joghurt helyett használhatsz tejfölt is.
Gyúrd a tésztát 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl lágy, kevés liszttel korrigálhatod.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, de még puha és rugalmas. Ne adj hozzá túl sok lisztet, mert akkor kemény lesz.
Fedd le, és hagyd kelni 1 órát meleg helyen, amíg duplájára nő. A kelés alatt a tészta könnyed és levegős lesz.
A tésztát letakarhatod konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki. A meleg hely segíti az élesztő működését.
A megkelt tésztát oszd 6 részre. Formázz gombócokat, majd nyújtsd őket ovális formára.
Lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon oda nyújtás közben.
A tészták egyik felére helyezz a chilis csokiból, majd hajtsd rá a másik felét, és nyomd le óvatosan. Enyhén nyújtsd ki újra.
Ne töltsd túl a tésztát, mert sütés közben kifolyhat a csokoládé.
Forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg szépen megpirulnak. A csokoládé közben lágyan megolvad.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a naanok gyorsan megpiruljanak, de ne égjenek meg. Ha túl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Amikor elkészült, még melegen kend meg olvasztott vajjal. A csokoládé és a chili együtt pikáns és édes kombinációt alkot.
A vaj helyett használhatsz olvasztott kókuszzsírt is a vegán verzióhoz.
Tálald azonnal, melegen. Desszertként vagy különleges édességként tökéletes!
Kínálhatsz mellé vaníliafagyit vagy tejszínhabot a még nagyobb élvezetért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.