Chilis sajtos hamburger szaftos húspogácsával és pikáns jalapeño paprikával

Chilis Sajtos Hamburger

A chilis sajtos hamburger a pikáns ízek kedvelőinek tökéletes választás. A klasszikus sajtburger alapjaira építve a jalapeño paprika és a chili szósz egyedi, tüzes karaktert ad ennek az ételnek. Az amerikai déli államokban és a mexikói határvidéken rendkívül népszerű, mivel a fűszeres ízek és a lédús marhahús tökéletesen kiegészítik egymást. Ha egy igazán ütős, csípős hamburgert szeretnél, ez a recept garantáltan be fog válni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
4 db Szeletelt cheddar sajt
1 db Paradicsom
4 levél Fejes saláta
1 db Vöröshagyma
4 szelet Ecetes uborka
4 szelet Jalapeño paprika
4 ek. Chili szósz
2 ek. Ketchup
2 ek. Mustár
4 ek. Majonéz
1 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Füstölt pirospaprika
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal, füstölt pirospaprikával és Worcestershire szósszal.

    Ne dolgozd túl a húst, mert a pogácsák kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg az összetevők el nem vegyülnek.

    2

    Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    A pogácsák közepén csinálj egy kis mélyedést, így sütés közben nem fognak annyira felpúposodni.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyőnek vagy grillnek forrónak kell lennie, mielőtt ráteszed a húst, hogy szép kérget kapjon.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaftjuk és szárazak lesznek.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    A sajtot letakarhatod egy fedővel, hogy gyorsabban megolvadjon.

    6

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy átázzon a nedves feltétektől.

    7

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és chili szósszal, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A szószok mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    8

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd tegyél rá jalapeño szeleteket a pikáns ízért.

    Ha nem szereted a csípőset, a jalapeñót elhagyhatod vagy enyhébb paprikával helyettesítheted.

    9

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.

    A zöldségek legyenek frissek és ropogósak.

    10

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.

    Azonnal tálald, hogy a hamburger a legfinomabb legyen. Ha vársz, a zsemle átázhat.