Chingri malai korianderrel tálalva

Chingri malai korianderrel

A Chingri Malai egy hagyományos bangladesi étel, amely garnélarákot kókusztejjel és fűszerekkel készítenek. A koriander hozzáadása friss és zamatos ízt ad az ételnek. Eredetileg ünnepi alkalmakkor készítették, és ma már a mindennapi étkezések részévé vált. A kókusztej gazdag, krémes állagot biztosít, míg a koriander frissességet hoz a tenger gyümölcseinek gazdag ízvilágába.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tenger gyümölcsei (pici garnélarák)
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger (friss gyömbér)
1 db Zöld chili
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss koriander
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákokat tisztítsd meg és öblítsd le hideg vízben.

    A garnélarákok tisztítása fontos, hogy eltávolítsd a héjukat és a bélcsatornát, hogy tiszta és friss ételt kapj.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágd. A zöld chilit is szeleteld fel.

    A gyömbér és a fokhagyma együtt egyedi aromát ad a szaftnak, próbáld frissen használni őket.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak nem lesznek.

    A gyömbér és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a garnélarákokat a serpenyőbe, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg rózsaszínűek nem lesznek.

    A garnélarák gyorsan elkészül, ezért ne főzd túl, hogy ne legyen gumis.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze a garnélarákkal.

    A kókusztej gazdag textúrát ad a szósznak, és édes, lágy ízt kölcsönöz a tenger gyümölcseinek.

    6

    Szórd bele a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a zöld chilit. Hagyd főzni 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A fűszerpaprika és a chili erősíti a szósz ízét, és egy kis csípősséget ad hozzá.

    7

    Miután a szósz elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald a kész ételt.

    A koriander friss ízt ad az ételhez, és remekül harmonizál a kókusztej gazdag ízével.