A garnélarákokat tisztítsd meg és öblítsd le hideg vízben.
A garnélarákok tisztítása fontos, hogy eltávolítsd a héjukat és a bélcsatornát, hogy tiszta és friss ételt kapj.
A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágd. A zöld chilit is szeleteld fel.
A gyömbér és a fokhagyma együtt egyedi aromát ad a szaftnak, próbáld frissen használni őket.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak nem lesznek.
A gyömbér és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a garnélarákokat a serpenyőbe, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg rózsaszínűek nem lesznek.
A garnélarák gyorsan elkészül, ezért ne főzd túl, hogy ne legyen gumis.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze a garnélarákkal.
A kókusztej gazdag textúrát ad a szósznak, és édes, lágy ízt kölcsönöz a tenger gyümölcseinek.
Szórd bele a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a zöld chilit. Hagyd főzni 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A fűszerpaprika és a chili erősíti a szósz ízét, és egy kis csípősséget ad hozzá.
Miután a szósz elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald a kész ételt.
A koriander friss ízt ad az ételhez, és remekül harmonizál a kókusztej gazdag ízével.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.