A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, és gazdagítja a tésztát.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a túrót, a tejt, és jól keverd össze.
A túró krémesebb textúrát ad a tésztának, így a chipa guasu lágyabb és finomabb lesz.
A kukoricalisztet, szezámmagot, köményt, borsot és sót keverd össze egy nagy tálban.
A fűszereknek arányosan kell keveredniük, hogy minden falat egyenletesen ízesített legyen.
A tojásos keveréket öntsd a száraz hozzávalókra, majd keverd simára.
Ne aggódj, ha a tészta kicsit hígnak tűnik, a kukoricaliszt fel fogja szívni a felesleges nedvességet.
Egy közepes méretű tűzálló edényt kenj ki olívaolajjal, majd öntsd bele a kész tésztát.
Az olívaolaj segít, hogy a chipa guasu ne ragadjon le az edény aljára, és szépen piruljon.
Tedd a tűzhelyre közepes lángon, és főzd 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A sütés alatt ne nyisd ki az edényt gyakran, hogy ne hűljön le a tészta.
Miután elkészült, tálald melegen, és élvezd a ropogós külsőt és a lágy belsőt.
A chipa guasu tökéletes választás köretként, de akár önálló ételként is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.