Chipa guasu fűszerekkel, gazdag kukoricás túrós étel

Chipa guasu fűszerekkel

A Chipa Guasu egy hagyományos paraguayi étel, amelyet kukoricalisztből és túróval készítenek. Az étel eredetileg az őslakosok konyhájából származik, és azóta a paraguayi konyha egyik alapételévé vált. Az ananászos változat különleges ízt ad az ételnek, és egy kellemes frissességet kölcsönöz neki. A Chipa Guasu ropogós külsővel és lágy belsővel készül, és minden falat egyedülálló ízélményt kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kukoricaliszt
200 g Túró
150 ml Tej
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, és gazdagítja a tésztát.

    2

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a túrót, a tejt, és jól keverd össze.

    A túró krémesebb textúrát ad a tésztának, így a chipa guasu lágyabb és finomabb lesz.

    3

    A kukoricalisztet, szezámmagot, köményt, borsot és sót keverd össze egy nagy tálban.

    A fűszereknek arányosan kell keveredniük, hogy minden falat egyenletesen ízesített legyen.

    4

    A tojásos keveréket öntsd a száraz hozzávalókra, majd keverd simára.

    Ne aggódj, ha a tészta kicsit hígnak tűnik, a kukoricaliszt fel fogja szívni a felesleges nedvességet.

    5

    Egy közepes méretű tűzálló edényt kenj ki olívaolajjal, majd öntsd bele a kész tésztát.

    Az olívaolaj segít, hogy a chipa guasu ne ragadjon le az edény aljára, és szépen piruljon.

    6

    Tedd a tűzhelyre közepes lángon, és főzd 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    A sütés alatt ne nyisd ki az edényt gyakran, hogy ne hűljön le a tészta.

    7

    Miután elkészült, tálald melegen, és élvezd a ropogós külsőt és a lágy belsőt.

    A chipa guasu tökéletes választás köretként, de akár önálló ételként is fogyasztható.