A sushi rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután főzd meg a rizst a vízben, és hagyd pihenni 10-15 percig.
A sushi rizs mosása elengedhetetlen, mivel eltávolítja a felesleges kemikáliákat és ragacsossá teszi a rizst.
A rizsecetet, cukrot és sót egy kis tálban keverd össze, és add hozzá a főtt rizshez. Alaposan keverd össze, hogy a rizs jól átvegye az ízeket.
A rizsecet és a cukor egyensúlya adja meg a sushi rizs igazi ízét, figyelj arra, hogy ne legyen túl savanyú.
Az inari tofu-t vágd fel kisebb darabokra, és töltsd meg őket a kész sushi rizzsel. Ha túl sok a tofu, vágd le az extra részeket.
Inari tofu könnyen megtölthető, és rendkívül finom a sushi rizs párosításával.
Az uborkát és az avokádót szeleteld vékonyra, majd tálald a sushi rizs mellé, hogy friss és ropogós textúrával gazdagítsd az ételt.
Ha az uborka túl vízes, egy konyhai törlővel itasd le a felesleges nedvességet, hogy ne hígítsa a sushi rizst.
A tálalás előtt szórd meg a Chirashizushit szezámmaggal, és locsold meg sushi szójaszósszal.
A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, miközben a szójaszósz egy finom, sós ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.