Chirashizushi tonhallal, avokádóval és friss korianderrel

Chirashizushi tonhallal

A Chirashizushi egy hagyományos japán étel, amelyet szétterített sushi rizsből készítenek, és különböző friss halakkal, zöldségekkel és fűszerekkel díszítenek. Az étel alapját a sushi rizs adja, amelyet szakszerűen elkészítenek, hogy tökéletes alapot adjon a különböző friss hozzávalóknak. A tonhal, avokádó és uborka kombinációja friss és ízletes ízélményt biztosít, míg a koriander és szezámmag frissít és textúrát ad az ételnek. A Chirashizushi könnyed és ínycsiklandó étel, tökéletes választás egy gyors, de finom japán étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Sushi rizs
200 g Friss tonhalfilé
2 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Nori lapok
1 db Friss uborka
1 db Avokádó
1 ek. Friss koriander
1 ek. Szezámmag
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg az utasítás szerint. Miután elkészült, keverd össze a rizs ecetét, cukrot és sót. Hagyd kihűlni.

    A sushi rizst mindig öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a kemikáliákat.

    2

    A friss tonhallal készíts vékony szeleteket. Az avokádót hámozd meg és vágd fel vékony szeletekre. Az uborkát is vágd hosszú vékony szeletekre.

    A tonhalat frissen, lehetőleg sushi minőségben vásárold meg, hogy biztosan friss legyen.

    3

    A rizst egy tálban egyenletesen terítsd el, és halmozd rá az uborkát, avokádót és tonhallal. Szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    Az avokádó hozzáadása krémes textúrát ad, miközben a friss uborka frissítő roppanóságot biztosít.

    4

    A nori lapot apró darabokra vágva tedd a sushi tetejére, és egy kis wasabit is tehetsz mellé.

    A nori lapokat vágd nagyon finomra, hogy a textúrája ne legyen túl erős, de finoman érezd az ízét.

    5

    Tálald frissen, és élvezd a könnyed, friss ízeket.