A chistorra kolbászt vágd kisebb darabokra. Hámozd meg a fokhagymát és apróra vágd.
A kolbászt nem szükséges előfőzni, elég, ha egyben süsd meg a borral.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a fokhagymát és pirítsd meg alacsony hőmérsékleten, hogy kioldódjanak az aromák.
Ne hagyd a fokhagymát megégni, mert keserűvé válik. Csak aranybarnára pirítsd.
Add hozzá a felvágott chistorra kolbászt, és süsd, amíg minden oldala szép aranybarnára sül.
Ha több kolbászt használsz, dolgozz kisebb adagokban, hogy egyenletesen süljön.
Öntsd hozzá a Pedro Ximénez bort, és forrald fel, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, és a kolbászt a bor íze átjárja.
A bor íze intenzívebb lesz, ha a serpenyőben hagyod forrni, amíg a folyadék fele elpárolog.
Fűszerezd sóval, borssal, és a végén szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
Friss petrezselyem helyett használhatsz egy csipetnyi szárított petrezselymet is, de a friss íze sokkal erősebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.