Chistorra con vino Pedro Ximénez spanyol étel, kolbászdarabok és boros szósz a serpenyőben

Chistorra con vino Pedro Ximénez

A Chistorra con Vino Pedro Ximénez egy tipikus spanyol étel, amely a gazdag, édes Pedro Ximénez bor és a füstös chistorra kolbász tökéletes kombinációját kínálja. A spanyol konyhában gyakran használják a Pedro Ximénez bort, amely egy sötét, édes bor, és ideális társ a kolbászos ételekhez. Az étel gyorsan elkészíthető, és kiváló választás lehet bármilyen alkalomra, hiszen gazdag, telt ízvilággal rendelkezik. Az étel elkészítéséhez fontos a fokhagyma és a petrezselyem friss használata, így minden falat egy igazi spanyol élményt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Chistorra kolbász
200 ml Pedro Ximénez bor
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Petruszilom
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A chistorra kolbászt vágd kisebb darabokra. Hámozd meg a fokhagymát és apróra vágd.

    A kolbászt nem szükséges előfőzni, elég, ha egyben süsd meg a borral.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a fokhagymát és pirítsd meg alacsony hőmérsékleten, hogy kioldódjanak az aromák.

    Ne hagyd a fokhagymát megégni, mert keserűvé válik. Csak aranybarnára pirítsd.

    3

    Add hozzá a felvágott chistorra kolbászt, és süsd, amíg minden oldala szép aranybarnára sül.

    Ha több kolbászt használsz, dolgozz kisebb adagokban, hogy egyenletesen süljön.

    4

    Öntsd hozzá a Pedro Ximénez bort, és forrald fel, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, és a kolbászt a bor íze átjárja.

    A bor íze intenzívebb lesz, ha a serpenyőben hagyod forrni, amíg a folyadék fele elpárolog.

    5

    Fűszerezd sóval, borssal, és a végén szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    Friss petrezselyem helyett használhatsz egy csipetnyi szárított petrezselymet is, de a friss íze sokkal erősebb lesz.