Chocolate Modak, frissen sült, csokoládéval töltve

Chocolate Modak

A Modak egy tradicionális indiai édesség, amelyet különféle töltelékekkel készítenek. A csokoládéval töltött változata különleges élményt ad, mivel a csokoládé krémessége tökéletesen illik a puha, édes tésztához. A Modakot általában vallási ünnepeken vagy fesztiválokon készítik, de bármikor tökéletes választás desszertként. Az édes csokoládé és a friss kókusz íze egyedülállóan gazdag és élvezetes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tejcsokoládé
150 g Kókuszreszelék
100 ml Tejszín
150 g Rizsliszt
100 ml Víz
2 ek. Cukor
2 ek. Ghee (clarified butter)
1 tk. Zöld kardamom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejszínt egy kis lábosban melegítsd fel, majd add hozzá a tejcsokoládét, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel. Ha a csokoládé teljesen felolvadt, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

    A csokoládét lassan, alacsony hőmérsékleten olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    2

    A rizslisztet a vízzel és a cukorral keverd össze egy edényben, majd melegítsd közepes lángon. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg a tészta össze nem áll, és el nem válik az edény falától.

    Ne hagyd a rizslisztet túl sokáig főzni, mert akkor túl sűrűvé válik. A tésztát ne keverd túl sokat, mert elveszítheti a textúráját.

    3

    Miután a rizsliszt tésztája elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pár percig hűlni. Ezután adj hozzá ghee-t és zöld kardamomot, majd alaposan dolgozd össze.

    A kardamom friss ízt ad a modaknak, és illatosítja az egész édességet.

    4

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és formázz belőlük kis golyókat. Minden golyó közepébe készíts egy kis mélyedést, és töltsd meg a csokoládés keverékkel.

    Ne töltsd túl a tésztát, mert a töltelék kifolyhat sütés közben.

    5

    A golyókat formázd úgy, hogy egy kis csúcsot alkosson, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180°C-on süsd 10-12 percig, amíg a tészta enyhén aranybarna nem lesz.

    A modakokat figyeld sütés közben, hogy ne égjenek meg, mert a csokoládé gyorsan megolvad.

    6

    Miután a modakok megsültek, hagyd őket hűlni, majd tálald frissen.