Chokobingsu, koreai csokoládés jégdesszert, csokis fagylalttal és csokoládészósszal tálalva

Chokobingsu

A Chokobingsu a klasszikus koreai jégdesszertek modern változata, amely a csokoládérajongók álma. A hagyományos bingsu desszertek leggyakrabban gyümölcsökkel készülnek, de a csokoládés változat a nyugati ízléshez is remekül passzol. A reszelt jég és a kakaópor különleges textúrát és intenzív ízt ad, míg a sűrített tej és fagylalt gazdagítja a desszert krémességét. Tökéletes választás azok számára, akik egy igazán csokis, mégis frissítő édességre vágynak egy meleg nyári napon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Jégkockák
2 ek. Kakaópor
200 ml Tej
50 ml Sűrített tej
50 g Étcsokoládé reszelék
2 gombóc Csokis fagylalt
2 ek. Csokoládészósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockákat aprítsd finomra jégaprítóval vagy konyharuhába csomagolva kalapáccsal. A cél egy könnyű, hó állagú jégágy elérése.

    A finomra tört jég jobb textúrát ad a desszertnek, mint a nagyobb darabok.

    2

    Tedd az aprított jeget egy nagy tál aljára, majd szórd meg a kakaóporral, hogy egyenletesen bevonja a jégréteget.

    A kakaóport először szitán keresztül szórd, így nem lesznek csomók a tetején.

    3

    Öntsd rá a tejet és a sűrített tejet, majd óvatosan keverd át, hogy az ízek jól eloszoljanak a jégen.

    Ne önts túl sok tejet egyszerre, különben elolvad a jég – fokozatosan adagold!

    4

    Szórd a tetejére a reszelt étcsokoládét, majd helyezd a tetejére a csokis fagylalt gombócokat.

    A fagylalt legyen jól lehűtött, hogy ne olvadjon el azonnal a jégen.

    5

    Végül csorgasd rá a csokoládészószt, és azonnal tálald, hogy a jég ne olvadjon el túl gyorsan.

    Tálalás előtt még egy kevés extra reszelt csokit is szórhatsz a tetejére az extra élményért.