A jégkockákat aprítsd finomra jégaprítóval vagy konyharuhába csomagolva kalapáccsal. A cél egy könnyű, hó állagú jégágy elérése.
A finomra tört jég jobb textúrát ad a desszertnek, mint a nagyobb darabok.
Tedd az aprított jeget egy nagy tál aljára, majd szórd meg a kakaóporral, hogy egyenletesen bevonja a jégréteget.
A kakaóport először szitán keresztül szórd, így nem lesznek csomók a tetején.
Öntsd rá a tejet és a sűrített tejet, majd óvatosan keverd át, hogy az ízek jól eloszoljanak a jégen.
Ne önts túl sok tejet egyszerre, különben elolvad a jég – fokozatosan adagold!
Szórd a tetejére a reszelt étcsokoládét, majd helyezd a tetejére a csokis fagylalt gombócokat.
A fagylalt legyen jól lehűtött, hogy ne olvadjon el azonnal a jégen.
Végül csorgasd rá a csokoládészószt, és azonnal tálald, hogy a jég ne olvadjon el túl gyorsan.
Tálalás előtt még egy kevés extra reszelt csokit is szórhatsz a tetejére az extra élményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.