Chorizo omlett tálalva

Chorizo omlett

A chorizo omlett egy ínycsiklandó étel, amely a spanyol konyha klasszikus chorizo kolbásza és a tojás finom kombinációjával készült. A fűszeres kolbász és a lágy tojás tökéletesen harmonizál, és egy gyors, de laktató ételt eredményez. Az omlett a reggelik egyik kedvelt választása, de bármely étkezés során is kiváló.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
100 g Chorizo kolbász
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és a paprikát. A kolbászt karikázd fel vékony szeletekre.

    A vöröshagymát érdemes először félbevágni, majd úgy felkarikázni, így egyenletesebb szeleteket kapsz.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a felkarikázott chorizo kolbászt, és pirítsd meg, amíg a kolbász szép ropogós lesz.

    Ne tegyél túl sok kolbászt a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat és nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.

    3

    Miután a kolbász megpirult, add hozzá a felaprított hagymát, paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megég és keserű lesz.

    4

    Közben egy tálban verd fel a tojásokat egy csipet sóval és borssal. Ha szereted a lágyabb omlettet, adj hozzá egy kevés tejfölt is a tojásokhoz.

    A tojásokat ne verd túl habosra, csak addig, amíg össze nem keverednek. A tejföl helyett használhatsz egy kis tejet vagy tejszínt is.

    5

    Öntsd a felvert tojásokat a serpenyőbe a zöldségek és kolbász tetejére. Süsd 3-4 percig, amíg az omlett alja aranybarna nem lesz.

    Lassú tűzön süsd, hogy az omlett ne égjen le, de belül is megsüljön. Ha légbuborékok keletkeznek, szúrd ki őket egy villával.

    6

    Amikor az omlett teteje is kezd megszilárdulni, óvatosan hajtsd félbe, és hagyd még 1-2 percig sülni, hogy a belseje is átsüljön.

    Ha nem tudod félbehajtani, akkor tedd be a sütőbe pár percre, hogy a teteje is megsüljön.

    7

    Tálald az omlettet frissen, esetleg egy kis tejföllel a tetején vagy friss petrezselyemmel díszítve.

    A tetejére szórhatsz reszelt sajtot is.