Chorizo-s hamburger sajttal és zöldségekkel

Chorizo-s Hamburger

A chorizo-s hamburger a spanyol ízeket és a klasszikus burger élményt ötvözi. A chorizo gazdag, fűszeres aromája tökéletes kiegészítése a marhahúsnak, így egy igazán karakteres húspogácsát kapunk. Ez a burger egy igazi ínyenc fogás, amely a grillezés szerelmeseinek és az erőteljes ízek kedvelőinek készült. Próbáld ki ezt a spanyol ihletésű hamburgert, és élvezd a paprika és füstölt ízek egyedi kombinációját!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Chorizo kolbász
300 g Darált marhahús
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Füstölt pirospaprika
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
1 db Paradicsom
4 levél Saláta
2 ek. Majonéz
1 ek. Dijoni mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizo kolbászt apróra vágjuk vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a darált marhahússal egy nagy tálban.

    A chorizo minőségétől függően érdemes kóstolni, mert némelyik nagyon sós lehet. Ezt figyelembe véve adagoljuk a sót a többi hozzávalóhoz.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Beleütjük a tojást, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a sót, a fekete borsot és a füstölt pirospaprikát. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

    A zsemlemorzsa mennyiségétől függ a húspogácsa állaga. Ha túl lágy a massza, adjunk hozzá még egy kevés zsemlemorzsát. Ne dolgozzuk túl, mert a húspogácsa kemény lesz.

    3

    A masszából négy egyforma húspogácsát formázunk. Kissé lapítsuk meg őket, hogy sütés közben ne zsugorodjanak össze túlságosan.

    A pogácsák formázásakor nedvesítsük be a kezünket, így nem fog ráragadni a hús. A közepükbe nyomjunk egy kis mélyedést, hogy sütés közben egyenletesebbek maradjanak.

    4

    Egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőfokra hevítünk, majd kevés olajon a húspogácsákat oldalanként 4-5 percig sütjük, amíg szép barnára pirulnak és teljesen átsülnek.

    Ne nyomkodjuk a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat és szárazak lesznek. Ha grillen sütjük, használjunk grill lapot, hogy ne essen le a darált hús.

    5

    Az utolsó percben minden húspogácsára egy szelet cheddar sajtot helyezünk, és lefedve hagyjuk ráolvadni.

    Ha nincs fedőnk a serpenyőhöz, tegyünk rá egy alufóliát, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon.

    6

    A hamburger zsemléket kettévágjuk, és a vágott felületüket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

    A zsemlék pirítása segít, hogy ne ázzanak el a szaftos húspogácsától és a szószoktól.

    7

    Az alsó zsemlére egy kevés majonézt és dijoni mustárt kenünk, ráhelyezzük a salátalevelet, majd a sajtolvasztott húspogácsát. Erre jön a vékony szeletekre vágott paradicsom, végül a zsemle teteje.

    A hamburger összeállításánál figyeljünk a sorrendre, hogy a szaftos hozzávalók ne áztassák el a zsemlét. A saláta és a majonéz védőréteget képez.

    8

    Az elkészült hamburgert azonnal tálaljuk, sült krumplival vagy más körettel kínálhatjuk.

    A hamburgert érdemes egy papírba csomagolni, hogy könnyebben lehessen fogyasztani és ne folyjon szét.