Chowder füstölt halakkal, gazdag tejszínes leves tenger gyümölcseivel

Chowder füstölt halakkal

A chowder egy klasszikus amerikai leves, amely a gazdag és krémes textúrájáról ismert. Az eredeti chowder változatok gyakran tenger gyümölcseivel készülnek, de a füstölt halakkal készült chowder különleges ízvilágot kínál. A füstölt halak gazdag, füstös íze kiemeli a leves többi összetevőjét, és még inkább gazdagítja a chowder karakterét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hal
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
200 g Zöldbab
1 l Alaplé
250 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
0.5 tk. Cayenne bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat felkockázom, a hagymát, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A füstölt halat lassan adjuk hozzá, hogy megőrizze intenzív ízét.

    2

    Egy nagy lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket lassan pirítsuk, hogy a hal íze ne boruljon rá túlzottan.

    3

    Hozzáadom a zöldbabokat, és alaposan elkeverem. Öntöm az alaplevet, és főzöm 15-20 percig.

    A zöldbab gyorsan megpuhul, ügyelj, hogy ne főzd túl.

    4

    Hozzáadom a tejszínt, sót, borsot és cayenne borsot, majd hagyom, hogy a chowder még 5-7 percig főjön.

    A cayenne bors egy kis csípősséget ad a chowdernek, de ha nem szereted a csípős ízeket, elhagyhatod.

    5

    A füstölt halat hozzáadom a chowderhez, és alaposan elkeverem. Főzöm 5-7 percig, hogy a halak teljesen átjárják az ízeket.

    A füstölt halat ne főzd túl, hogy ne veszítse el finom textúráját.

    6

    Tálalás előtt frissen petrezselyemmel díszítem.

    Friss petrezselyem ad egy kis frissességet és színt a gazdag chowder ízének.